Φοβήθηκε την «πανστρατιά» ο Ερντογάν και ακύρωσε την εισβολή στη Συρία!

Πυκνώνουν οι αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ για ακύρωση της προαναγγελθείσας επίθεσης!

Must Read

Η εικαζόμενη εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία ακυρώθηκε λόγω της απειλής σύγκρουσης με τον ρωσικό στρατό. Αυτό προκύπτει από τα τουρκικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αυτή είναι και η άποψη συντακτών πολλών τουρκικών μέσων αμυντικών θεμάτων.

Στο newsbreak.gr είχαμε εξηγήσει τους λόγους που ο Ερντογάν θα έκανε πίσω. Και είχαν να κάνουν κυρίως με την πανστρατιά που δημιουργήθηκε μέσα σε λιγότερο από 30 ημέρες στην Συρία, με τους Κούρδους των αυτόνομων περιοχών να συμπράττουν με την Δαμασκό και την Μόσχα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη αεροπορική στήριξη αλλά και την προστασία από τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση.

Ενώ λοιπόν ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμος για στρατιωτικές επιχειρήσεις στα μέσα Οκτωβρίου και αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, η επιχείρηση ακυρώθηκε.

Δημοσιεύματα θέλουν την Τουρκία να φοβήθηκε την Ρωσία

Ξένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να έχει εγκαταλείψει την επιχείρηση λόγω του ρωσικού στρατού, αφού πριν από λίγο καιρό η Μόσχα προχώρησε σε «αδιαμφισβήτητη αύξηση» στις περιπολίες στον εναέριο χώρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Συγκεκριμένα, εκτός από τις χερσαίες δυνάμεις, η Μόσχα ενίσχυσε την ρωσική πολεμική αεροπορία στην Συρία με 20 μαχητικά αεροσκάφη! Είχαμε εξηγήσει ότι αυτή η πρωτοφανής ενίσχυση, οπωσδήποτε δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών τρομοκρατών, αλλά του τουρκικού στρατού.

Με πληροφορίες από το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This