Ο Μακρόν αλλάζει το μπλε της γαλλικής σημαίας! Ο λόγος έχει ιδιαίτερη σημασία…

Οι τρεις λόγοι αυτής της σημαντικής απόφασης

Must Read

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άλλαξε το χρώμα της «Τρικολόρ» σημαίας της Γαλλίας, επιλέγοντας μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση του μπλε, το navy blue, αλλά επέλεξε να μην ενημερώσει το κοινό, όπως μετέδωσε το εθνικά πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.
Η πρόθεση του Μακρόν όμως είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Europe1 και η εφημερίδα Le Parisien ανέφεραν ότι ο Μακρόν είχε αποφασίσει κρυφά να κάνει το μπλε στο «Tricolore» λίγο πιο σκούρο.

Οι δημοσιογράφοι Paul Larrouturou και Eliot Blondet στο νέο τους βιβλίο, «Élysée Confidential», ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος πήρε την απόφαση πριν από έναν χρόνο, τον Ιούνιο του 2020. Ο Arnaud Jolens, διευθυντής επιχειρήσεων του Ελυζέ, και ο Bruno Roger-Petit, σύμβουλος του προέδρου, είχαν ωθήσει τον Μακρόν να κάνει την συγκεκριμένη κίνηση, όπως υποστηρίζουν οι δύο δημοσιογράφοι.

Το σκεπτικό της απόφασης φέρεται να ήταν η γενική αντίληψη ότι το πιο σκούρο μπλε ήταν πιο ευχάριστο αισθητικά, καθώς και η επιθυμία του Γάλλου προέδρου να «επανασυνδεθεί» με την επαναστατική σημαία του 1793. Καθώς η σημαία της ΕΕ συνοδεύει τη γαλλική σημαία όπου κι αν πάει, πιστεύεται επίσης ότι το νέο πιο σκούρο μπλε ταιριάζει καλύτερα με το μπλε στη «σημαία της Ευρώπης».

Η πιο σκούρα απόχρωση του μπλε χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από το Γαλλικό Ναυτικό και ο ναύαρχος Bernard Rogel, ο αρχηγός του Στρατιωτικού Επιτελείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, πίεσε επίσης για την κίνηση.

Η κυβέρνηση Μακρόν δεν κοινοποίησε ποτέ την αλλαγή της σημαίας, αν και ένας εκπρόσωπος του επιβεβαίωσε στη Le Parisien ότι το χρώμα είχε πράγματι αλλάξει. Σύμφωνα με το Europe1, ο πρόεδρος δεν επιθυμεί το κοινό να πιστεύει ότι υπάρχει κάποιο βαθύ νόημα πίσω από την αλλαγή. Άσχετα εάν παραθέσαμε τρεις διαφορετικούς λόγους που οδήγησαν τον Γάλλο πρόεδρο να αλλάξει την «Τρικολόρ»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This