Σάββατο 19/6/2021

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο μεγιστάνα Σεργκέι Πετρόφ

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ρώσου μεγιστάνα, εμπόρου αυτοκίνητων και πρώην βουλευτή Σεργκέι Πετρόφ εξέδωσαν οι αρχές της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον Ιούνιο η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του, καθώς ο ιδρυτής της Rolf, της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων της Ρωσίας, θεωρήθηκε ύποπτος για την μεταφορά χρηματικού ποσού 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (60,7 εκατομμυρίων δολαρίων) στους λογαριασμούς της κυπριακής εταιρείας Panabel Limited. Σύμφωνα με την εκδοχή της Ανακριτικής Επιτροπής, για τον σκοπό αυτό είχε συνταχθεί εκ των προτέρων μια ψεύτικη συμφωνία βάση της οποίας η εταιρεία Rolf θα αποκτούσε από την κυπριακή εταιρεία μετοχές της Rolf estate, η αξία των οποίων υπερτιμολογήθηκε.

To δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ερήμην σε βάρος του Πετρόφ, ο οποίος αυτή την στιγμή διαμένει στην Αυστρία και είναι κάτοχος της αυστριακής υπηκοότητας. Την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία προβλέπει την κράτηση του Πετρόφ για διάστημα δύο μηνών, ανακοίνωσε στην εφημερίδα Vedomosti o δικηγόρος του Αλεξάντρ Μακάροφ.

Τι απάντησε ο Πετρόφ

Ο ίδιος ο Πετρόφ σε συνέντευξή του με αφορμή το διεθνές ένταλμα σύλληψης δήλωσε ότι «αυτό για μένα προσωπικά δεν σημαίνει τίποτα». Στο ερώτημα τι πρόκειται να κάνει τώρα, ο Πετρόφ είπε: «Τίποτα δεν θα κάνω. Οι αρχές ασφαλείας πρέπει να επιδείξουν ότι είναι ενεργές. Οι ίδιοι βλέπετε πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ρώσων φορολογουμένων. Γενικά είμαι πολίτης της Αυστρίας και οι Αυστριακοί δεν εκδίδουν τους πολίτες τους».

Στο ερώτημα τι θα γίνει με την επιχείρησή του, ο Πετρόφ δηλώνει: «Εδώ και καιρό δεν έχω τίποτα. Δεν είμαι μέτοχος, και έχω αποχωρήσει μάλιστα και από το Διοικητικό Συμβούλιο. Έχω αποστασιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό. Η επιχείρηση λειτουργεί από μόνη της».

Σήμερα το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης ερήμην εις βάρος της πρώην γενικής διευθύντριας της εταιρείας Rolf Τατιάνα Λουκοβέτσκαγια και σε βάρος της γενικής διευθύντριας της κυπριακής εταιρείας Panabel Limited Γεωργίας Καυκαλιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ