19-9-2020

Βρήκαν σε τάφο αρχαίο… iPhone 2.130 ετών

Ένα εξαιρετικό «iPhone» ηλικίας 2.130 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στον τάφο μιας νεαρής γυναίκας, σε μια μυστηριώδη τοποθεσία που ονομάζεται “ρωσική Ατλαντίδα”.

Ο τάφος βρέθηκε σε μια τεράστια δεξαμενή στη Σιβηρία, που αποστραγγίστηκε το καλοκαίρι.  Η αρχαία γυναίκα -η οποία έζησε πριν από τη γέννηση του Χριστού- βρέθηκε δίπλα σε ένα αντικείμενο που έχει το ίδιο μέγεθος με ένα σύγχρονο iPhone.

Χρονολογείται από την αρχαία αυτοκρατορία Xiongnu -ένα τεράστιο έθνος νομάδων που κυβέρνησαν την περιοχή από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως τα τέλη του 1ου αιώνα μ.Χ.

Το αντικείμενο, που μοιάζει εντυπωσιακά με ένα έξυπνο τηλέφωνο, είναι φτιαγμένο από μαύρο πολύτιμο βράχο πολύτιμων λίθων, με ένα κανονικό μοτίβο ημιπολύτιμων πετρών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ