Παρασκευή 18/6/2021

Μία γόπα από τσιγάρο «πρόδωσε» τον serial killer της Φλόριντα

Ο 37χρονος Robert Hayes έχει ταυτοποιηθεί για τον φόνο τουλάχιστον τεσσάρων γυναικών, ενώ η έρευνα ακόμη συνεχίζεται για πολλές περιπτώσεις που ταιριάζουν με το προφίλ της δράσης του.

Στόχος του ήταν πάντα γυναίκες, τις οποίες χτυπούσε στο πρόσωπο, τις έγδυνε και τέλος τις τοποθετούσε με το πρόσωπο στο έδαφος.

Τη δράση του άρχισε το 2005 με τη δολοφονία τριών γυναικών σε διάστημα τριών μηνών, στην παραλία της Daytona. Και τα τρία θύματά του, η 45χρονη Laquetta Gunther, η 34χρονη Julie Green και η 35χρονη Iwana Patton, είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι και είχαν βρεθεί γuμνές, με το κεφάλι προς το έδαφος, σε ερημικούς δρόμους της πόλης. Το 2016 «ξαναχτύπησε» με το φόνο της ιερόδουλης Rachel Bay, την οποία στραγγάλισε και τοποθέτησε γuμνή και με το κεφάλι στο έδαφος, σε δρόμο του δυτικού Παλμ Μπιτς. Βρέθηκε με σπασμένα δόντια και σαγόνι και σοβαρά κακοποιημένη.

Το λάθος που έκανε και οδήγησε στην εύρεσή του έγινε το 2016, όταν ξέχασε ένα τσιγάρο στο σημείο της δολοφονίας και από αυτό ταυτοποιήθηκε μέσω DNA.

Χρειάστηκε παρακολούθηση μηνών και συγκέντρωση στοιχείων για να προχωρήσει η αστυνομία της Φλόριντα στη σύλληψη του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ