Θέμα παράδοσης ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία άνοιξε ο Μπάιντεν

Το σφυροκόπημα επικριτικών άρθρων για την πολιτική που ακολουθεί στο ουκρανικό, φαίνεται ότι τον λύγισε

Must Read

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αρνήθηκε σε ερώτηση δημοσιογράφου εχθές, ημέρα Παρασκευή να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ουκρανία να υποχρεωθεί να παραχωρήσει μέρος του εδάφους της στη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί η εισβολή της Μόσχας που διαρκεί πλέον περισσότερο από τρεις μήνες.

«Πρέπει η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη;» Ήταν η ευθεία ερώτηση που έθεσε δημοσιογράφος στον Μπάιντεν μετά τις παρατηρήσεις του σχετικά με την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου.

«Από την αρχή, έλεγα – και δεν συμφωνούν μάλιστα  όλοι μαζί μου– καμμιά απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», απάντησε ο Μπάιντεν. «Είναι το έδαφός τους. Δεν πρόκειται να τους πω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν».

«Αλλά μου φαίνεται ότι σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να υπάρξει μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο πρόεδρος. «Και τι συνεπάγεται αυτό, δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς εκείνη τη στιγμή. Αλλά στο μεταξύ, θα συνεχίσουμε να βοηθούμε τους Ουκρανούς ώστε να μπορούν να αμυνθούν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν επί του παρόντος περίπου το ένα πέμπτο της χώρας του.

Η συγκεκριμένη απάντηση του Μπάιντεν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί φιλορωσική. Αντίθετα, μετά και την εκτενή ανάλυση του The Hill Από την οποία προκύπτει πως η Ρωσία όχι μόνο θα κερδίσει τον πόλεμο αλλά το πιθανότερο είναι να μπορεί να ελέγχει και ολόκληρη την Ουκρανία, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν πλέον να πιέσουν τον Ζελένσκι να κάνει κάποιος εδαφικές υποχωρήσεις, προκειμένου η υπόλοιπη Ουκρανία να έχει την αυτονομία να ενταχθεί στους δυτικούς συνασπισμούς.

Διότι σε αντίθετη περίπτωση, όπως έγραφε το κορυφαίο αμερικανικό μέσο, ολόκληρη η Ουκρανία θα γίνει δορυφόρος της ρωσικής ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This