Έκανε τον εφιάλτη του διαζυγίου της… επάγγελμα και θησαυρίζει!

Must Read

Βίωσε στο πετσί της όλα τα στάδια της οργής και της απόγνωσης που συνοδεύουν ένα διαζύγιο, όμως μέσα από την εμπειρία της η Ελίζαμπεθ Κόεν βρήκε τον τρόπο να βοηθήσει όσους θέλουν να συνέλθουν από το διαζύγιό τους, με το αζημίωτο βέβαια. Δεν είναι τυχαίο ότι η ψυχολόγος από τη Νέα Υόρκη έχει χαρακτηριστεί «γητεύτρια των διαζυγίων», καθώς το ειδικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Η Αμερικανίδα εκμυστηρεύτηκε στη «New York Post» ότι, όταν πήρε διαζύγιο, το 2009, ύστερα από επτά χρόνια γάμου, ένιωθε πολύ οργισμένη και φοβισμένη. Για να εκτονωθεί άρχισε kickboxing, ενώ δεν διστάζει να ομολογήσει ότι, όταν κλοτσούσε τον σάκο, σκεφτόταν ότι ήταν ο πρώην της. Σήμερα, στα 43 της, η Κόεν, που είναι μητέρα δύο παιδιών και έχει παντρευτεί δεύτερη φορά, διοργανώνει σεμινάρια για διαζευγμένες και διαζευγμένους με πρόγραμμα στήριξης δικής της έμπνευσης.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν θεραπείες, όπως στρατηγικές για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού τραύματος και διαλογισμός. Στη διάθεσή τους είναι επίσης μαθήματα μέσω βίντεο καθώς και κλειστές ομάδες στο facebook για να συνομιλούν μεταξύ τους. Ωστόσο η Κόεν δεν αποποιείται πλήρως την προσωπική της εμπειρία και έχει δημιουργήσει μια σειρά από «ασκήσεις κάθαρσης», όπως τις ονομάζει. Τι είναι; Οι συμμετέχοντες μπορεί να υποκρίνονται ότι… χτυπούν τον πρώην τους. Το πρόγραμμα, οι τιμές του οποίου αρχίζουν από 637 ευρώ, πηγαίνει τόσο καλά που η ψυχολόγος δηλώνει ότι νιώθει ευγνωμοσύνη για τον πρώην της που τη χώρισε. Παρουσίασε μάλιστα στην αμερικανική εφημερίδα τις τρεις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις.

Στην πρώτη οι συμμετέχοντες πρέπει να μάθουν πώς να διαλέγουν τα κατάλληλα άτομα για να τους συμπαρασταθούν. Συμβουλεύει τους «μαθητές» της να αποφεύγουν τους κυνικούς και, όταν δεν μπορούν να το κάνουν, να απαντούν στις ερωτήσεις τους με θετικό τρόπο. Αντί, για παράδειγμα, να τους πουν ότι υποφέρουν, να πουν ότι είναι ευχαριστημένοι διότι χάρη στο διαζύγιο ανακαλύπτουν νέες πλευρές του εαυτού τους. Έτσι οι κυνικοί δεν θα βρουν κάτι αρνητικό για να «πιαστούν» και να σχολιάσουν. Ιδιαίτερη επιτυχία έχει η άσκηση στην οποία πρέπει κανείς να γράψει σε μια σελίδα όλα τα όνειρα που είχε κάνει για τη ζωή με τον πρώην και στη συνέχεια να της… βάλει φωτιά.

«Προσφέρει κάθαρση» διαβεβαιώνει η Κόεν. Τέλος, η δυσκολότερη, αλλά πιο χρήσιμη άσκηση είναι όταν οι συμμετέχοντες πρέπει να εντοπίσουν «τα τοξικά μοτίβα» που παρουσιάζονται στις σχέσεις τους. Καλούνται δηλαδή να ανακαλύψουν κακές συνήθειες, σφάλματα και συμπεριφορές που επαναλαμβάνονται στους πρώην και στους ίδιους, έτσι ώστε να τα αποφεύγουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This