Νεκρός ο Τζέιμς Κάαν, εκ των πρωταγωνιστών του θρυλικού «Νονού»

«Άγγιξε» το Όσκαρ Β' ρόλου για την εκεί ερμηνεία του

Must Read

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τζέιμς Κάαν, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε υποδυθεί τον Σόνι Κορλεόνε στον θρυλικό πρώτο «Νονό» («The Godfather») του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τη δυσάρεστη αυτή είδηση να ανακοινώνεται μέσω των social media του βετεράνου ηθοποιού.

«Με μεγάλη θλίψη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του Τζίμι το βράδυ της 6ης Ιουλίου» αναφέρει η ανάρτηση στο Twitter. «Η οικογένεια εκτιμά το κύμα αγάπης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και ζητά να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική τους ζωή, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου», προσθέτουν.

Για την ερμηνεία του στο ρόλο του ευέξαπτου Σόνι Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός», ο Τζέιμς Κάαν βρέθηκε υποψήφιος για Όσκαρ, αλλά και Χρυσή Σφαίρα Β’ ανδρικού ρόλου, στην ιστορία, ωστόσο, έχουν μείνει και οι ερμηνείες του στη φουτουριστική περιπέτεια «Rollerball» και στο αγωνιώδες θρίλερ «Misery», βασισμένο στο ομώνυμο best seller του Στίβεν Κινγκ.

  • Δείτε τις καλύτερες στιγμές του ως Σόνι Κορλεόνε στο «Νονό»:

https://youtu.be/AiVOtW6GNiA

Ποιος ήταν ο Τζέιμς Κάαν

Ο Τζέιμς Κάαν (James Edmund Caan) γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1940 στην εργατική συνοικία του Μπρονξ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Ήταν παιδί Εβραίων μεταναστών από τη Γερμανία, οι οποίοι απέκτησαν συνολικά τρία παιδιά.

Ο Τζέιμς μεγάλωσε στο Κουίνς και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Ακολούθως γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα, έχοντας εκεί συμφοιτητές το σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Lainie Kazan, αλλά δεν θέλησε να αποφοιτήσει, καθώς στράφηκε από νωρίς στην υποκριτική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Hofstra πέρασε από συνέντευξη, κρίθηκε κατάλληλος και έγινε δεκτός στη Σχολή Θεάτρου «Neighborhood Playhouse» της Νέας Υόρκης.

Για την έως τότε προσφορά στον Κινηματογράφο ο Τζέιμς Κάαν εισήλθε το 1978 στη «Λεωφόρο Διασημοτήτων» του Χόλιγουντ, ενώ απέκτησε το δικό του «Αστέρι» στο νούμερο 6648 της Hollywood Boulevard.

  • Δείτε ένα μίνι αφιέρωμα στην καριέρα του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This