Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Συνεργάτης του Ερντογάν προανήγγειλε την («πολύ σύντομα») εισβολή στη Συρία

Μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, μαζί με ομάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ, συμμαχία Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που υποστηρίζεται από την Άγκυρα) θα περάσουν «πολύ σύντομα» τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, όπως ανήγγειλε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας μέσω Twitter. 

Η Άγκυρα αναμενόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αρχίσει ευρείας κλίμακας εισβολή και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία, όπου θα προσπαθήσει να επιχειρήσει εθνοκάθαρση με εκδίωξη του πληθυσμού των Κούρδων και τοποθέτηση Τούρκων και Σύρων Σουνιτών, φίλα προσκείμενων προς το καθεστώς Ερντογάν. Το ίδιο, άλλωστε, έκανε και στο Αφρίν.

Εξάλλου, η Τουρκία, επιτιθέμενη στους Κούρδους, θα προσπαθήσει να εφαρμόσει ενδεχομένως την ίδια πολιτική αποκουρδοποίησης που εφάρμοσε στο Αφρίν, ώστε να αποφύγει τη δημιουργία στα νότια σύνορά της μιας ακόμη κουρδικής κρατικής οντότητας, η οποία θα αναζωογονήσει και τις αποσχιστικές τάσεις των Κούρδων της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ένα ενδεχόμενο που αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη της Άγκυρας…

Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε τα ξημερώματα, προπαγανδίζοντας πάντα, ότι «οι Κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς, όπως υποστήριξε, παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών».

Χθες (Τρίτη), ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στα σύνορα Συρίας-Ιράκ προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να χρησιμοποιήσουν αυτή την οδό, για να στείλουν ενισχύσεις στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει, είπαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η επικείμενη επέμβαση του τουρκικού στρατού στη Συρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή κυρίως Τούρκων κομάντος σε κατοικημένες περιοχές, χαρακτηρίζεται από Τούρκους αναλυτές ως η μεγαλύτερη επιχείρηση πέραν των συνόρων στην ιστορία της Τουρκίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ