Επανάσταση στην οδήγηση: Έρχονται τα ελαστικά χωρίς αέρα! (video)

Θα μπορούμε ακόμη και να τα... εκτυπώσουμε

Must Read

Δεν σκάνε, καθώς δεν έχουν αέρα, αντέχουν περισσότερο, δεν χρειάζονται συντήρηση, καθώς δεν φθείρονται, είναι φθηνότερα και σαφώς πιο «φιλικά» προς το περιβάλλον.

Αυτά είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά που κάνουν τα νέα, επαναστατικού τύπου ελαστικά αυτοκινήτων που παρουσίασαν η Michelin και η General Motors, να ξεχωρίζουν από τα παραδοσιακά ελαστικά που χρησιμοποιούμε στις ημέρες μας.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι τα ελαστικά Uptis (Unique Puncture-proof Tyre System), τα πρώτα λάστιχα αυτοκινήτων χωρίς αέρα, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμα για εμπορική χρήση το αργότερο μέχρι το 2025.

«Άσκαστα» και απολύτως ανθεκτικά

Οι τεχνικοί της Michelin και της General Motors χρειάστηκαν έρευνες δύο δεκαετιών για να αναπτύξουν τον νέο τύπο ελαστικών για αυτοκίνητα, τα οποία είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από «υαλορητίνη» και συνθετικό καουτσούκ, ενώ η ζάντα τους είναι φτιαγμένη από αλουμίνιο.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσουν, ήταν η ικανότητα των συγκεκριμένων ελαστικών να μπορούν να σηκώσουν, χωρίς να «κλατάρουν», όχι μόνο ένα τυπικό επιβατηγό όχημα, αλλά ακόμη και όχημα τύπου SUV.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της Michelin πρόσθεσαν ότι τα νέα, «άσκαστα» λάστιχα, θα μπορούν να παραχθούν και με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή, γεγονός που θα τα κάνει ακόμη πιο φθηνά.

Όπως καταλαβαίνετε, δικαιολογίες του τύπου «με έπιασε λάστιχο, γι’ αυτό και άργησα», πλέον… ξεχάστε τες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This