Στους 277 έφτασαν οι νεκροί από την εισβολή στη Συρία

Must Read

Ο τραγικός απολογισμός του πολέμου που κήρυξε η Τουρκία στη Συρία έχει φτάσει μέχρι στιγμής στους 277 νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σήμερα, τρίτη ημέρα των επιχειρήσεων: «49 τρομοκράτες από PKK/PYD-YPG εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». Επομένως, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την αρχή της επιχείρησης ανέρχεται σε 277».

Οι μαχητές που εξουδετερώθηκαν ήταν μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Τραυματίες είναι χιλιάδες άνθρωποι, ενώ δεκάδες χιλιάδες εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους μετά την έναρξη των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από την Τετάρτη που ξεκίνησε η  πορεία των τουρκικών στρατευμάτων προς τη Συρία. Ακολούθησαν δεκάδες εθελοντές που πέρασαν τα σύνορα από την βοειοανατολική Συρία προς τη Τουρκία μετά την εντολή των οργανώσεών τους να προχωρήσουν σε εκτεταμένη εκκένωση στην περιοχή.

Επίσης από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έγινε γνωστό πως, έντεκα χωριά στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν «απελευθερώθηκαν» σήμερα σε μια επιχείρηση που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται «Πηγή της Ειρήνης» από τους Τούρκους.

Στο μεταξύ, τουρκικά στρατεύματα κινούνται βαθιά στη Συρία, ενώ η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προκαλεί εκατοντάδες επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Κούρδων.

«Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στη Βόρεια Συρία βρίσκονται σε κίνδυνο», δήλωσε ο Φιλίπο Γκράντι, αναπληρωτής επίτροπος για τους πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών, και συνέχισε: «Οι πολίτες και οι περιοχές των αμάχων δεν πρέπει να αποτελούν στόχο».

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι δεν έχει «κρυφή ατζέντα», ενώ κρίσιμη αναμένεται η επικείμενη συνάντησή του με τον Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ περιέγραψε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

https://twitter.com/cmoc_sdf/status/1182342217891028992?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182342217891028992&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.real.gr%2Fkosmos%2Farthro%2Ftourkiki_eisboli_sti_syria_megalonei_o_kyklos_aimatos_kyroseis_kata_tis_agkyras_sxediazoun_oi_repoumplikanoi-578703%2F

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This