Παρέμβαση υπέρ των αντιφρονούντων στο Ιράν από τον Ίλον Μασκ

Θα προσφέρει υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω του συστήματος δορυφόρων του Starlink, όπως έκανε και στην Ουκρανία

Must Read

Αποφασισμένος να βοηθήσει τους αντιφρονούντες του Ιράν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ δηλώνει ο Ίλον Μασκ, ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει η εταιρεία του SpaceX να εξαιρεθεί από τις ισχύουσες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.

Ο Νοτιοαφρικανικής καταγωγής μεγιστάνας, σκοπεύει να προσφέρει στους Ιρανούς πολίτες υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω του συστήματος δορυφόρων του Starlink, κάτι που, άλλωστε, έκανε και στην περίπτωση της Ουκρανίας. Μάλιστα, κατά ένα μεγάλο βαθμό χάρη στον Μασκ δεν «έπεσαν» οι ουκρανικές τηλεπικοινωνίες, σε έναν πόλεμο που συνεχίζεται καθημερινά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ότι αίρουν ορισμένες από τις εμπορικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στο Ιράν, ώστε οι τεχνολογικές εταιρείες να προσφέρουν πλατφόρμες και υπηρεσίες που θα επιτρέψουν στους Ιρανούς να επανακτήσουν την πρόσβασή τους στο Ίντερνετ. Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να μπορέσουν οι εταιρείες «να παράσχουν στον ιρανικό λαό περισσότερες επιλογές και ασφαλείς υπηρεσίες», ανακοίνωσε σχετικά το Υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για να στηρίξουν την ελεύθερη κυκλοφορία της πληροφορίας και την πρόσβαση του ιρανικού λαού σε πληροφορίες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιρανικές αρχές επέβαλαν δραστικούς περιορισμούς στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας μεταξύ άλλων την πρόσβαση στο Instagram και το WhatsApp, λόγω των διαδηλώσεων που προκάλεσε ο θάνατος της Μαχσά Αμινί, μιας νεαρής γυναίκας που συνελήφθη από την «Αστυνομία Ηθών» του Ιράν. Μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις ιρανικές αρχές ότι προσπαθούν να περιορίσουν τη δυνατότητα των διαδηλωτών να οργανώνονται και ότι θέλουν να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις «κεκλεισμένων των θυρών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This