Πέθανε στην τουαλέτα ενός φίλου του ο ράπερ Coolio – Είχε τραγουδήσει το Gangsta’s Paradise

«As I walk through the valley of the shadow of death...»

Must Read

Ο Coolio, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του hip-hop της δεκαετίας του 1990 με επιτυχίες όπως το Gangsta’s Paradise και το Fantastic Voyage, πέθανε σήμερα σε ηλικία 59 ετών, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του.

Ο βραβευμένος με Grammy ράπερ, του οποίου το κανονικό όνομα ήταν Artis Leon Ivey Jr., πέθανε στο σπίτι ενός φίλου του στο Λος Άντζελες, δήλωσε στο Associated Press ο Jarez Posey.




«Ο Coolio πήγε στην τουαλέτα στο σπίτι του φίλου του, αλλά όταν δεν ήρθε μετά από λίγο… ο φίλος του συνέχισε να τον φωνάζει και τελικά μπήκε και βρήκε τον Coolio ξαπλωμένο στο πάτωμα», είπε ο Jarez στο TMZ.

Το TMZ αναφέρει ότι κλήθηκε ασθενοφόρο, με τους διασώστες να διαπιστώνουν τον θάνατο του Coolio. Ο Jarez λέει ότι ο ράπερ «υπέστη καρδιακή ανακοπή», αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η επίσημη αιτία θανάτου.

Η πορεία

Ο Coolio κέρδισε ένα Grammy για την καλύτερη σόλο ερμηνεία ραπ για το Gangsta’s Paradise, το χιτ του 1995 από το soundtrack της ταινίας Dangerous Minds (με τη Michelle Pfeiffer).

Ήταν υποψήφιος για άλλα πέντε Grammy κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Γεννημένος στο Monessen της Πενσυλβάνια νότια του Πίτσμπουργκ, ο Coolio μετακόμισε στο Compton της Καλιφόρνια, όπου πήγε στο κοινοτικό κολέγιο.

Εργάστηκε ως εθελοντής πυροσβέστης και στην ασφάλεια του αεροδρομίου προτού αφιερωθεί στη σκηνή του hip-hop.

Η καριέρα του απογειώθηκε με την κυκλοφορία του παρθενικού του άλμπουμ το 1994 στην Tommy Boy Records, It Takes a Thief. Το εναρκτήριο κομμάτι του, Fantastic Voyage, θα έφτανε στο Νο. 3 του Billboard Hot 100.

Ένα χρόνο αργότερα, το Gangsta’s Paradise θα γινόταν Νο. 1 σινγκλ, με τους σκοτεινούς εναρκτήριους στίχους του:

«Καθώς περπατάω μέσα στην κοιλάδα της σκιάς του θανάτου, ρίχνω μια ματιά στη ζωή μου και συνειδητοποιώ ότι δεν έχουν μείνει πολλά, «γιατί τρελάθηκα» και γελάω τόσο καιρό, που ακόμα και η μαμά μου πιστεύει ότι το μυαλό μου είναι χαμένο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This