Πέμπτη 13/5/2021

Η Καλιφόρνια βάζει τέλος στις ιδιωτικές φυλακές – Είχαν κάνει τις καταδίκες «επιχείρηση»!

Επικύρωσε τον νόμο που καταργεί τις ιδιωτικές φυλακές, αργά χθες τη νύχτα, ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ.

Ο κυβερνήτης είχε εξαγγείλει ήδη κατά την έναρξη της θητείας του, το Γενάρη, πως «θα τελειώσει με το αίσχος των ιδιωτικών φυλακών μια και καλή» καθώς τις κατηγόρησε ότι συνέβαλαν στα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος, ιδίως στον υπερπληθυσμό κρατουμένων.

Οι ιδιωτικές φυλακές «συμβάλλουν στις υπεράριθμες φυλακίσεις» και «δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες μας», δήλωσε υπογράφοντας το κείμενο του νομοσχεδίου ο Νιούσομ, μέλος των Δημοκρατικών που ανήλθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2019 και ο οποίος ήδη τον περασμένο Μάρτιο υπέγραψε διάταγμα που επέβαλε μορατόριουμ στην θανατική ποινή στην Καλιφόρνια.

Το νομοσχέδιο που τέθηκε σε ισχύ χθες απαγορεύει στις σωφρονιστικές υπηρεσίες στην Καλιφόρνια να συνάπτουν ή να ανανεώνουν, από το 2020, συμβόλαια με ιδιωτικές φυλακές, οι οποίες εξάλλου δεν θα έχουν άδεια λειτουργίας από το 2028.

Το ίδιο μέτρο αφορά και ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών.

Από τους 115.000 τροφίμους που βρίσκονται σήμερα στις φυλακές της Καλιφόρνια, περίπου 1.700 είναι έγκλειστοι σε φυλακές τις οποίες διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρίες, όπου οι συνθήκες κράτησης αποτελούν συχνά αντικείμενο επικρίσεων από υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ