Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Μπήκε φυλακή άδικα για 19 χρόνια και πήρε αποζημίωση 4.800.000 δολάρια

Έμεινε στη φυλακή 19 ολόκληρα χρόνια με την κατηγορία ότι είχε σκοτώσει υψηλόβαθμο αστυνομικό, χωρίς όμως να το έχει κάνει. Ο Ντέιβιντ Ιστμαν, που καταδικάστηκε το 1995 σε ισόβια, αφέθηκε ελεύθερος, αφού δικαστήριο της Αυστραλίας αναγνώρισε ότι δεν είχε δίκαιη δίκη, και τελικά αθωώθηκε σε δεύτερη δίκη πέρυσι, ενώ του επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 4.800.000 δολαρίων.

Ο 74χρονος σήμερα Ιστμαν είχε απορρίψει προηγούμενη αποζημίωση, την οποία είχε κρίνει εξαιρετικά μικρή, καθώς ήταν ακριβώς το ήμισυ. Όπως εξήγησαν οι δικηγόροι του, ο Ιστμαν είχε χάσει την ευκαιρία να αποκτήσει οικογένεια και καριέρα εξαιτίας της πολύχρονης φυλάκισης, κατά τη διάρκεια της οποίας πέθαναν η μητέρα του και δύο μικρότερα αδέλφια του. «Εχει χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του» δηλώνει ο δικηγόρος του Σαμ Τιέρνεϊ.

Όταν έγινε η δολοφονία του αστυνομικού Κόλιν Γουίντσεστερ, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Ιστμαν ήταν δημόσιος υπάλληλος και κρίθηκε ύποπτος από την αρχή, επειδή υπήρχε ο ισχυρισμός ότι είχε απειλήσει την αστυνομία για τον χειρισμό της σε μιαν άλλη υπόθεση. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε, έκανε επανειλημμένες εφέσεις, το 1999, το 2000, το 2001, το 2005 και το 2008, καμία εκ των οποίων δεν έγινε δεκτή. Αντιθέτως, αυτή του 2014 ήταν επιτυχής, αφού βάσει αυτής αναγνωρίστηκαν σοβαρά κενά στα αποδεικτικά στοιχεία που είχε προσκομίσει η αστυνομία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ