Δευτέρα 14/6/2021

«Ντου» ακτιβιστή φιλοζωικής σε εργαστήριο – Φρικιαστικές εικόνες βασανισμένων ζώων (video)

Ανατριχιαστικά πειράματα σε αιχμάλωτα και δυστυχισμένα ζώα που βασανίζονται άγρια σε ερευνητικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία.

Ουρλιαχτά μαϊμούδων σπάνε τη σιωπή σε γερμανικό εργαστήριο, την ώρα που τα ζώα κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να απαλλαγούν από τον χαλκά που τους έχουν περάσει στον λαιμό, ώστε να ακινητοποιηθούν, προκειμένου να υποστούν κάθε είδους ακραίο πείραμα.

Αυτή είναι μόνο μία από τις σοκαριστικές εικόνες που κατέγραψε ακτιβιστής της φιλοζωικής οργάνωσης Soko Tierschutz, ο οποίος εργάστηκε στο εργαστήριο LPT Laboratory of Pharmacology and Toxicology στο Μινενμπούτελ της Γερμανίας από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019.

Πρόκειται, όπως υποστήριξε η φιλοζωική μετά τη μυστική επιχείρηση που οργάνωσε μαζί με τη φιλοζωική Cruelty Free International, για εργαστήριο το οποίο κάνει πειράματα σε ζώα για λογαριασμό φαρμακευτικών εταιριών, βιομηχανιών και εταιριών αγροχημικών από ολόκληρο τον πλανήτη.

Φωτογραφικό υλικό δείχνει μακάκους να είναι κρεμασμένοι με μεταλλικό κολάρο από τον λαιμό. Υποφέρουν τόσο πολύ, που ουρλιάζουν, ενώ προσπαθούν να ανοίξουν το κολάρο με τα χέρια τους.

Τα δηλητηριάζουν με χημικά

«Οι μαϊμούδες έχουν τη χειρότερη αντιμετώπιση» σε σχέση με τα υπόλοιπα πειραματόζωα, δήλωσε ο Φρίντριχ Μούλεν της Soko Tierschutz, προσθέτοντας τα εξής: «Κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, σε μικρά κλουβιά». Τα πειράματα στα οποία υποβάλλονται είναι τόσο ανατριχιαστικά, που πολλές μαϊμούδες έχουν αναπτύξει ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές και κάνουν για ώρα κύκλους στο κλουβί.

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν σκύλους Μπιγκλ να αιμορραγούν στο δάπεδο μέχρι θανάτου, ενώ ανάλογη μοίρα περιμένει γάτες και κουνέλια. Οι ερευνητές τοποθετούν σωλήνες στο στόμα τους αναγκάζοντάς τα να καταπιούν κάθε λογής πειραματικά χάπια και περιμένουν να δουν τις συνέπειες. Πολλές φορές τους δίνουν χημικές ουσίες δηλητηριάζοντάς τα, για να προσδιορίσουν ποια είναι η ασφαλής δοσολογία για τον άνθρωπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ