Ο Τραμπ στέλνει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στην Τουρκία για να διαπραγματευτεί την κατάπαυση πυρός

Must Read

Μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται ν’ αναχωρήσει για την Τουρκία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, τον οποίον στέλνει ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διαπραγματευτεί την κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία.

«Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία μας για να επιχειρήσουμε να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και να φέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο μετά την επιχείρηση της Άγκυρας», είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφερόμενος στο ταξίδι του Πενς στην Τουρκία. Μαζί με τον αντιπρόεδρο θα ταξιδέψουν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν και ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.

Σκοτώθηκαν άμαχοι και στρατιώτες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία με ακόμα έξι αμάχους να χάνουν τη ζωή τους και 15 να τραυματίζονται από πυρά πυροβολικού και από πυραύλους αυτοκατευθυνόμενους με υπέρυθρες που εκτόξευσαν κουρδικές δυνάμεις ενάντια σε κατοικημένες περιοχές στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι «τρομοκράτες» έπληξαν την γειτονιά Γκαντούρα της περιοχής Τζαραμπλούς, που ελέγχεται από τη συριακή αντιπολίτευση, πρόσθεσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση.
Οι κουρδικές δυνάμεις, επίσης, επιτέθηκαν στην περιοχή Αζάζ, εκτοξεύοντας τέσσερα βλήματα πυροβολικού που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ακόμη αμάχων.

Επιπλέον, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από οβίδες που ερρίφθησαν από τη Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, όπου μαίνονται οι σφοδρές μάχες. Με τον απολογισμό αυτό, αυξάνεται σε έξι ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Ισχυρή παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ρωσικά στρατεύματα περιπολούν την περιοχή που χωρίζει τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία, από τον συριακό στρατό, γύρω από το κουρδικό προπύργιο της Μανμπίτζ, στη βορειοανατολική Συρία.

Η ισχυρή παρουσία ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, εκλαμβάνεται, πλέον, ως de facto.

Την ίδια στιγμή η εικόνα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μοιάζει να ενισχύεται καθώς ο κατά τη Δύση στυγνός δικτάτορας εμφανίζεται ως προστάτης των Κούρδων. Οι Κούρδοι, από τη μεριά τους, αποδέχονται τη βοήθειά του αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: θάνατος ή συναίνεση.

Υπό τον έλεγχο της Δαμασκού περιήλθαν δύο υδροηλεκτρικοί σταθμοί της πόλης Τάμπκα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ετ-Τάμπκα και μια σιδηροδρομική γέφυρα. Στην περιοχή της Ράκα η Δαμασκός έθεσε υπό τον έλεγχο της δύο γέφυρες στον Ευφράτη.

Κατά συνέπεια, Ρωσία και Συρία εμφανίζονται ως προστάτες των Κούρδων που αποτρέπουν την έναρξη νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Δεν θα επιτρέψουμε τον πόλεμο» υπογραμμίζει ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ο οποίος άσκησε κριτική στην Άγκυρα χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις στρατιωτικές της ενέργειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This