Νέα εκεχειρία 150 ωρών στη Συρία

Must Read

Νέα εκεχειρία 150 ωρών στην Συρία αποφάσισαν οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την μαραθώνια συνάντησή τους.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι Κούρδοι μαχητές γνωστοποίησαν στην Ουάσινγκτον ότι αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Ο διοικητής των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι υλοποιήθηκαν όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία Ουάσινγκτον-Άγκυρας όσον αφορά την αποχώρηση των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από τη μεθόριο.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας:

Το μνημόνιο συνεργασίας Ρωσίας και Τουρκίας περιλαμβάνει τους ακόλουθους 10 όρους:

1. Και οι δυο πλευρές επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην πολιτική αυτονομία και στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, με δεδομένη, πάντα, και την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

2. Δίνουν έμφαση στην αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν όλες τις μορφές και εκδηλώσεις τρομοκρατίας και τις αποσχιστικές τάσεις στα εδάφη της Συρίας.

3. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπάρχον στάτους κβο της ζώνης 32 χιλιομέτρων της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», συμπεριλαμβανομένων των Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν, θα διατηρηθεί.

4. Και οι δυο πλευρές επιβεβαιώνουν τη σημασία της Συμφωνίας των Αδάνων. Η ρωσική ομοσπονδία θα διευκολύνει την εφαρμογή της συγκεκριμένης συνθήκης, υπό τις παρούσες συνθήκες.

5. Από το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου, στις 12, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι Σύριοι συνοριοφύλακες, που λειτουργούν εκτός της Πηγής Ειρήνης, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, θα επιχειρήσουν να αδειάσουν τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων από τις θέσεις και τα όπλα της YPG. Αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 150 ώρες. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές περιπολίες Ρώσων και Τούρκων στην περιοχή, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, στα ανατολικά και δυτικά.

6. Όλες οι θέσεις και τα όπλα της YPG θα μετακινηθούν από τη Μανμπίτζ και το Τελ Ριφάτ.

7. Και οι δυο πλευρές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, για να διασφαλίσουν την αποτροπή διείσδυσης τρομοκρατικών στοιχείων στην περιοχή.

8. Θα γίνουν κοινές προσπάθειες και επιχειρήσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν την ασφάλεια και τον απαραίτητο επαναπατρισμό των προσφύγων.

9. Θα στηθεί ένας κοινός μηχανισμός εποπτείας και επαλήθευσης της τήρησης των όρων του παρόντος μνημονίου.

10. Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την εύρεση μιας σταθερής πολιτικής λύσης στο συριακό, εντός του πλαισίου του Μηχανισμού της Αστάνα και θα υποστηρίξουν τις δραστηριότητες της Συνταγματικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This