Επική γκάφα Τραμπ! Θα χτίσει τείχος μεταξύ Κολοράντο-Μεξικού, έστω και αν δεν… συνορεύουν

Must Read

Μια… μεγάλη γκάφα έκανε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά της χώρας του. Μιλώντας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, ο τωρινός ένοικος του Λευκού Οίκου υποσχέθηκε να οικοδομήσει τείχος στο… Κολοράντο.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόβλημα: Το Κολοράντο, που βρίσκεται ανάμεσα στη Γιούτα και στο Κάνσας, δε γειτνιάζει με το Μεξικό.

«Ξέρετε γιατί θα κερδίσουμε στο Νέο Μεξικό; Επειδή θέλουν (οι πολίτες) ασφάλεια στα σύνορα», είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε εμφάνισή του στο Πίτσμπεργκ.

«Και θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στα σύνορα του Νέου Μεξικού και ένα τείχος στο Κολοράντο», συνέχισε, υποσχόμενος ένα «όμορφο τείχος, ένα μεγάλο τείχος που θα είναι αληθινά αποτελεσματικό, δεν θα μπορούν να το περάσουν ούτε από πάνω ούτε από κάτω».

https://twitter.com/TwitterMoments/status/1187149660131078146?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Fpolitics%2Fgovernor-slams-trump-after-he-declares-hes-building-a-wall-in-colorado

«Θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στο Τέξας και δεν θα οικοδομήσουμε τείχος στο Κάνσας, που όμως θα επωφεληθεί από αυτά στα οποία αναφέρθηκα», πρόσθεσε.

Η οικοδόμηση του τείχους, που αποτελούσε εμβληματική υπόσχεση του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του, το 2016, δεν προχωρά, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο αρνείται να διαθέσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση του έργου. Ο πρόεδρος, όμως, δεν πτοείται, καθώς σκοπεύει να εκτρέψει κάποια κεφάλαια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για αυτό.

Και φυσικά το τρολάρισμα από τον δημοκρατικό κυβερνήτη της πολιτείας δεν άργησε να έρθει. «Λοιπόν, αυτό είναι παράξενο… Το Κολοράντο δεν έχει σύνορα με το Μεξικό. Τουλάχιστον είναι καλό που το Κολοράντο σήμερα προσφέρει ολοήμερα νηπιαγωγεία, ώστε τα παιδιά μας να μάθουν τα βασικά στη γεωγραφία».

ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Στο μεταξύ, μετ’ εμποδίων γίνεται η διερεύνηση της υπόθεσης για το αν θα υπάρξει τελικά παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ για το πολυσυζητημένο impeachment.

Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί, εξοργισμένοι, διότι θεωρούν ότι δεν τους επιτρέπεται να συμμετέχουν όσο πρέπει στην έρευνα των Δημοκρατικών, που θα κρίνει εάν θα υπάρξει παραπομπή στη δικαιοσύνη και πιθανόν καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, καθυστέρησαν χθες Τετάρτη την κατάθεση μιας μάρτυρα σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκαλώντας χάος στον λόφο του Καπιτωλίου.

Πάνω από είκοσι βουλευτές εισέβαλαν στη φυλασσόμενη αίθουσα, όπου γινόταν ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών, καθυστερώντας την κατάθεση στελέχους του Πενταγώνου, που ενδέχεται να αποβεί στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Τραμπ.

Παραβιάζοντας τους κανονισμούς ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικάνοι παρεισέφρησαν στο χώρο, έχοντας μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα. Ορισμένοι, μάλιστα, έκαναν αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μέσα από την φυλασσόμενη αίθουσα.

«Ο Σιφ, Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, έπαιρνε μυστικά καταθέσεις για την παραπομπή», ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο σε πολεμικό τόνο ο βουλευτής της Πολιτείας της Φλόριντας, Ματ Γκετζ, πιστός υποστηρικτής του προέδρου Τραμπ.

«Ο Σιφ, ο οποίος διευθύνει de facto την έρευνα σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, αναγκάστηκε να καλέσει τον επικεφαλής της φρουράς της Βουλής», κατέγραψε η εφημερίδα «The Washington Post».

Η κατάθεση της Λόρας Κούπερ, αρμόδιας για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την κεντρική Ευρώπη στο Πεντάγωνο, μπόρεσε εν τέλει να αρχίσει έπειτα από τετράωρη καθυστέρηση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, πάντως, καταγγέλλουν «έλλειψη «διαφάνειας», ενώ το χθεσινό επεισόδιο στο Καπιτώλιο καταγράφηκε δύο εικοσιτετράωρα αφότου ο μεγιστάνας τους προέτρεψε να «σκληρύνουν» τη στάση τους και να «πολεμήσουν» τη διαδικασία σε βάρος του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This