Σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία για το μήνυμα Ζελένσκι στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο

Θα μεταδοθεί στον τελικό του Φεστιβάλ, λίγο πριν την ανακοίνωση του νικητή

Must Read

Το Φεστιβάλ του Σανρέμο αποτελεί μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που στην Ιταλία σπάει ρεκόρ τηλεθέασης, ενώ όλος ο χώρος του θεάματος και εκτός Ιταλίας το παρακολουθεί. Το Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο θα μεταδοθεί από την δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai, από τις 7 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Εκεί όμως θα απευθύνει μήνυμα μέσω βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη γειτονική χώρα. Το μήνυμα μάλιστα θα μεταδοθεί στον τελικό του Φεστιβάλ, λίγο πριν την ανακοίνωση του νικητή.

Ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι και γραμματέας της Λέγκα, σχολίασε: «Ο Ζελένσκι; Δεν ξέρω πώς τραγουδάει, έχω άλλες προτιμήσεις. Εύχομαι το Φεστιβάλ αυτό να παραμείνει γεγονός το οποίο αφορά το ιταλικό τραγούδι και όχι να γίνει κάτι άλλο».

Ο γραμματέας του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), Κάρλο Καλέντα, δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την θέλησή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες που προσφέρονται για δραματικά μηνύματα σαν και αυτό του πολέμου και άλλες που νομίζω ότι είναι κατάλληλες». 

Ο Τζιάνι Κούπερλο, από τα κύρια στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, σχολίασε στο διαδίκτυο: «Ο Ζελένσκι στο Σανρέμο; Όχι. Πρόκειται για πόλεμο, ο κόσμος πεθαίνει». Ενώ τοποθετήθηκε και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε δηλώνοντας ότι χάρηκε όταν ο Ζελένσκι κλήθηκε να παρέμβει, μέσω σύνδεσης, στην ολομέλεια της ιταλικής βουλής, αλλά τώρα δεν θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαίο να πάρει μέρος σε ένα τόσο “ελαφρό μουσικό ραντεβού” σαν και αυτό του Σανρέμο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αντιδράσεις, το διοικητικό συμβούλιο της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιέχει το μήνυμα του Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This