Washington Post: Όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι η βοήθεια στην Ουκρανία είναι υπερβολική

Δημοσκόπηση – καμπανάκι για τον Μπάιντεν

Must Read

Ολοένα αυξανόμενο είναι το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ παρέχουν υπερβολική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι έχουν λάβει μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες για να κλιμακώσουν την υποστήριξή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών, το 26%, πιστεύει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι υπερβολική, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Pew Research Center. Πρόκειται για ένα ποσοστό που αυξάνεται σταθερά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έχει αυξηθεί 6 μονάδες από τον Σεπτέμβριο.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για να στηρίξουν τον στρατό της στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Σε ένα πακέτο δαπανών 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη του περασμένου έτους, οι βουλευτές συμπεριέλαβαν περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση της Ουκρανίας και των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Όμως οι συγκεκριμένες δαπάνες έχουν γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα ποσά για την Ουκρανία είναι υπερβολικά και αδικαιολόγητα. Ο τ. ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής, Κέβιν ΜακΚάρθι (Καλιφόρνια) είπε τον Οκτώβριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής δεν θα παρείχαν «λευκή επιταγή» για την υποστήριξη της Ουκρανίας εάν το κόμμα του έπαιρνε τον έλεγχο της Βουλής — όπως και έγινε. Η βουλευτής Lauren Boebert του Κολοράντο, με ανάρτηση στο Twitter είπε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε να καταλάβει ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι ΑΤΜ».

Η δημοσκόπηση με 5.152 άτομα, και περιθώριο σφάλματος 1,7%, διαπίστωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι συμφωνούν με την κριτική. Συνολικά το 40% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ παρέχουν υπερβολική υποστήριξη στην Ουκρανία. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 32% τον Σεπτέμβριο και μόλις 9% αμέσως μετά την εισβολή!

Ενώ η στάση των Ρεπουμπλικανών έχει αμβλύνει την υποστήριξη της Ουκρανίας, έχουν επίσης καταλήξει να θεωρούν τον πόλεμο της Ρωσίας ως λιγότερο σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ. Μόλις το 29% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι «μεγάλη απειλή».

Και οι Δημοκρατικοί όμως έχουν αυτήν την άποψη, με το 43% να υποστηρίζει ότι ο πόλεμος είναι «μεγάλη απειλή»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This