Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση στρατιώτης, μετά από σύγκρουση τεθωρακισμένων Puma

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον στρατό ξηράς της χώρας

Must Read

Δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν εξαιτίας σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού Puma, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην ανατολική Γερμανία.

Το ατύχημα συνέβη στο κέντρο εκπαίδευσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων του Γκαρντελέγκεν, στη Σαξονία – Ανχαλτ, στη διάρκεια άσκησης της 9ης Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης Αρμάτων. Τα δύο άρματα μάχης, βάρους περίπου 40 τόνων το καθένα, συγκρούστηκαν ενώ έκαναν όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 από τους στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτά.

Μάλιστα, ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη, με αποτέλεσμα να διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, πάντως, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικές εβδομάδες, 18 Puma «κατέρρευσαν» κατά τη διάρκεια μιας άσκησης για την προετοιμασία μιας ταξιαρχίας αρμάτων μάχης της Μπούντεσβερ για ένταξή τους στη δύναμη αντίδρασης «υψηλής ετοιμότητας» του ΝΑΤΟ, καθώς παρουσίασαν σωρεία δυσλειτουργιών, από ηλεκτρονικές βλάβες έως «βλάβες πυργίσκου». Μάλιστα, οι στρατιώτες ενός από τα τεθωρακισμένα αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, αφού η καλωδίωση του έπιασε φωτιά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This