Περισσότεροι από 300 οι νεκροί σε Συρία και Τουρκία από τον σεισμό – Εικόνες χάους και εκατοντάδες τραυματίες

Must Read

Σε τουλάχιστον 300 ανέρχονται τα θύματα του φονικού σεισμού των 7,7 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, με τους περισσότερους να εκφράζουν φόβους πως ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Τουλάχιστον 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 600 τραυματίστηκαν όταν έπληξε τομείς της βόρειας Συρίας ο σεισμός 7,7 βαθμών με επίκεντρο τη νότια Τουρκία», δήλωσε Σύρος ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Στην επαρχία Χαλέπι, που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, υπάρχουν πολλά θύματα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων τα οποία κατέρρευσαν. Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία έχουν καταγραφεί ήδη 76 θάνατοι και ο απολογισμός συνεχίζεται καθώς άνθρωποι συνεχίζουν να απεγκλωβίζονται και να μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

Ο κύριος Αλέξης, Έλληνας που αποκλείστηκε στην Τουρκία λόγω του σεισμού, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο ίδιος βρίσκεται στην περιοχή Ισκεντερούν, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και περίπου 100 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο σεισμός έγινε περίπου στις 04:20, όταν οι περισσότεροι κοιμόντουσαν. Διήρκησε πολλή ώρα, έγιναν 2-3 μετασεισμοί μεγάλοι. Κατάφερα να βγω από το ξενοδοχείο μετά από πέντε λεπτά από την έναρξη του σεισμού. Από θαύμα βγήκα. Το ξενοδοχείο είχε αρκετές ζημιές, τα διπλανά κτίρια είχαν πέσει», δήλωσε.

«Ακούμε φωνές στα συντρίμμια»

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Αντιγιαμάν, ανέφερε ο κυβερνήτης της, σύμφωνα με τον οποίο κατέρρευσαν περίπου εκατό ακίνητα. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 420 τραυματίστηκαν μόνο στην επαρχία Μαλάτια, δήλωσε ο κυβερνήτης της στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα, σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έκανε λόγο για 18 νεκρούς και 30 τραυματίες στη δική του επαρχία. Άλλοι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

«Ακούμε φωνές εδώ στα συντρίμμια. Θεωρούμε πως ως και 200 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια», δήλωσε μέλος σωστικού συνεργείου που επιχειρεί σε κατεστραμμένη πολυκατοικία στη Ντιγιάρμπακιρ μπροστά στις κάμερες του τουρκικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου NTV. Ο δήμαρχος της πόλης των Αδάνων, ο Ζεϊντάν Καραλάρ, δήλωσε πως δύο πολυκατοικίες, μια 17ώροφη και μια 14ώροφη, έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με το TRT.

Ο σεισμός και οι αρκετές μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν έγιναν αισθητές ως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο κύριος σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο σημερινός σεισμός είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην Τουρκία έπειτα από αυτόν της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This