Ο Πούτιν ανακοίνωσε την ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας

Κάλεσε τις χιλιάδες κόσμου να φωνάξουν «Ρωσία, Ρωσία» σε ένδειξη συμπαράστασης σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις

Must Read

Ενόψει της γιορτής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προανήγγειλε πως η χώρα του θα ενισχύσει περαιτέρω το πυρηνικό οπλοστάσιό της και θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων.

Σε διάγγελμά του για την «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας», ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε ότι φέτος θα αναπτυχθούν τα πρώτα συστήματα εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (γνωστών στη Δύση και ως «Satan 2»).

«Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τη μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων αέρος-εδάφους Kinzhal και θα ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων Zircon», είπε ο Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, «δεν μας φέρνει πιο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο».

Περίπου 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για να ακούσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλάει σε συγκέντρωση, ενόψει της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα καθώς ο Ρώσος πρόεδρος ανέβηκε στη σκηνή στη συναυλία «Δόξα στους υπερασπιστές της πατρίδας», που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Luzhniki την Τετάρτη. Ο Πούτιν τους κάλεσε να φωνάξουν «Ρωσία, Ρωσία» σε ένδειξη συμπαράστασης σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

«Πολεμούν ηρωικά, θαρραλέα, γενναία. Είμαστε περήφανοι για αυτούς», είπε και πρόσθεσε «σήμερα υποστηρίζονται από όλη τη χώρα». Ο Πούτιν είπε ότι μόλις ενημερώθηκε από τους στρατιωτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στην Ουκρανία, λέγοντας στα πλήθη: «Όταν είμαστε μαζί, δεν έχουμε ίσους. Στην ενότητα του ρωσικού λαού».

Η ομιλία του εκφωνήθηκε την παραμονή αργίας στη Ρωσία την Πέμπτη για να τιμήσει τους ανθρώπους που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. Σε ομιλία του την Τρίτη, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση «απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι» τη δεκαετία πριν από τον πόλεμο, ξεκινώντας άλλες συγκρούσεις. Και υποσχέθηκε ότι η Μόσχα θα «συνεχίσει να επιλύει τους στόχους» αυτούς που το Κρεμλίνο περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι ο Ρώσος ομόλογός του είχε κάνει ένα «μεγάλο λάθος» ανακοινώνοντας ότι θα αναστείλει τη συμμετοχή στην πυρηνική συμφωνία New START. Είπε ότι θα υπερασπιστεί κάθε εκατοστό του ΝΑΤΟ, στη σύνοδο στη Βαρσοβία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This