«Νιετ» της Ρωσίας σε παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά πέραν του Μάη

«Η Μόσχα αποφάσισε να μειώσει την επόμενη παράταση σε 60 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 18 Μαΐου», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Must Read

Νέες πιέσεις στη διεθνή κοινότητα ασκεί η Μόσχα, με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να μιλά σήμερα για «τελεσίγραφο», αναφορικά με την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια που έχουν πέσει στα χέρια της Ρωσίας.

Παρά το γεγονός, δηλαδή, πως τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι η Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας («Black Sea Grain Initiative») ανανεώθηκε, η Ρωσία διεμήνυσε επίσημα ότι αυτή δεν πρόκειται να παραταθεί πέραν της 18ης Μαΐου, εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της. «Στις 18 Μαρτίου έληξε η δεύτερη περίοδος 120 ημερών της “Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας”. Λόγω της έλλειψης προόδου στην εφαρμογή του Μνημονίου Ρωσίας – ΟΗΕ για την ομαλοποίηση των εγχώριων αγροτικών εξαγωγών, η Μόσχα αποφάσισε να μειώσει την επόμενη παράταση σε 60 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 18 Μαΐου», ξεκαθάρισε η Ζαχάροβα.

«Η θέση αυτή κοινοποιήθηκε επίσημα στην τουρκική και την ουκρανική πλευρά της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και στους εκπροσώπους του ΟΗΕ. Δεν υπήρξαν επίσημες αντιρρήσεις», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «χωρίς πρόοδο στην εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων, οι οποίες δεν είναι απολύτως νέες και θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου Ρωσίας – ΟΗΕ, η συμμετοχή μας στην “Πρωτοβουλία” θα ανασταλεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This