Η «φραου Μέρκελ» θέλει να βάλει Σκόπια και Αλβανία, από την… πίσω πόρτα στην Ευρώπη!

Must Read

Η Γερμανία, που πήρε από το χέρι τα Σκόπια για να τα βάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση -και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ- και στο ΝΑΤΟ, υπαγορεύοντας στην κυβέρνηση Τσίπρα τη Συμφωνία προδοσίας των Πρεσπών, επιχειρεί τώρα να σπάσει το βέτο της Γαλλίας προτείνοντας ένα είδος «στενής διασύνδεσης» των Σκοπίων και της Αλβανίας με την Ε.Ε.

Το αίτημα διατύπωσαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επίσης Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό στρατηγικό συμφέρον της Ευρώπης να κρατήσει αυτές τις χώρες όσο το δυνατόν πιο κοντά της. Μάλλον ωστόσο για συμφέρον δικό της πρόκειται παρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης: Αλβανία και Σκόπια «έφαγαν πόρτα» για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αποτελεί «εξαιρετικά σημαντικό στρατηγικό συμφέρον Ευρώπης αυτές οι χώρες να μη χάσουν την ελπίδα τους στην προοπτική ένταξης» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία σε ανάλογο τόνο επισήμανε ότι είναι για την Ευρώπη «μεγάλης στρατηγικής σημασίας» να συνδέσουμε τα δυτικά Βαλκάνια όσο το δυνατόν πιο στενά με την Ε.Ε.

«Όσο δεν είναι εφικτό να ανοίξουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις -και η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία έχουν κάνει απίστευτες προσπάθειες για να φτάσουν σε αυτό το σημείο το οποίο εμείς τους ζητήσαμε- θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να αναπτύξουμε κοινά προγράμματα με τα οποία, μέσω της συνεργασίας, θα συνδεθούμε ακόμη πιο στενά». Αν δεν το κάνουμε, προειδοποίησε η νέα πρόεδρος της επιτροπής, «θα γεμίσουν άλλοι αυτό το κενό, και αυτό δεν το θέλουμε», εννοώντας προφανώς τη Ρωσία.

Η Γερμανία άλλωστε είναι αυτή που επεδίωξε τη λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγκάζοντας την κυβέρνηση Τσίπρα να την υπογράψει και τώρα την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τη δεχθεί και να την εφαρμόσει. Κανείς ωστόσο δεν έχει κάνει ούτε μία αναφορά στις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών που γίνονται από τη γειτονική χώρα επανειλημμένα. Αλλά όταν δεν το κάνουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί περιμένει κανείς να το κάνουν οι Ευρωπαίοι;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This