Έκραξαν άγρια τον Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Αυτός κοιμάται εδώ και 864 μωρά στις φυλακές του»

Must Read

«Το κομμάτι Ερντογάν – Τραμπ είναι το μοναδικό συστατικό στη σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, που λειτουργεί πλέον».

Η διαπίστωση ανήκει στον διευθυντή του Turkish Research Program στο Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον για την πολιτική στην Εγγύς Ανατολή, Σονέρ Τσαγκαπτάι, ο οποίος, ωστόσο, προειδοποίησε για τη βαθιά εχθρότητα μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών των δύο χωρών, που τυγχάνουν και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Κυρώσεις (ξανά) κατά της Τουρκίας από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά λόγω Σουχόι! 

«Η εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών των δύο χωρών έχει διαβρωθεί και υπάρχει αρκετός θυμός στις ΗΠΑ για την Τουρκία, και αντιστρόφως».

«Οι δύο ηγέτες, πάντως, νιώθουν μια έλξη ο ένας προς τον άλλον ως ισχυροί πρόεδροι». Οι Τούρκοι, που ζουν στην Αμερική, πάλι, όχι!

Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι συμπατριώτες του Ερντογάν -είτε είναι αυτοεξόριστοι στην Αμερική είτε μετανάστες- παρουσιάζονται τόσο θυμωμένοι με τις πρακτικές του, που έγραψαν και τοιχοκόλλησαν συνθήματα μέχρι και στα παράθυρα του ξενοδοχείου, όπου διαμένει, εν όψει της συνάντησης του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη σύζυγό του, Εμινέ, θα γίνουν δεκτοί στον Λευκό Οίκο από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 19.00 ώρα Ελλάδας). Τα καυτά θέματα της ατζέντας είναι η Συρία και το Κουρδικό, το Κυπριακό και οι παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το αμιγώς αμερικανικό ζήτημα του στρατιωτικού εξοπλισμού και των αντιπυραυλικών συστημάτων. Οι ΗΠΑ θέλουν από τον Τούρκο ηγέτη να υποχωρήσει από την αγορά των ρωσικών S-400.

Πώς βλέπουν οι Τούρκοι της Αμερικής την επίσκεψη Ερντογάν

Στο μεταξύ, οι λιγοστοί υποστηρικτές του Ερντογάν ανέμεναν τον πρόεδρο στο απέναντι πεζοδρόμιο από το ξενοδοχείο του, κρατώντας πανό που έγραφαν: «Αγαπάμε τον πρόεδρο, Ερντογάν» και «Σταματήστε την τρομοκρατία του PKK».

Από την άλλη, πολλοί ήταν οι διαδηλωτές που αντέδρασαν και αντιδρούν έντονα στην επίσκεψή του και δεν διστάζουν να το δείξουν.

Τρανταχτή απόδειξη ότι στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίστηκε με προτζέκτορα η φωτογραφία του με το μήνυμα: «Ο Ερντογάν κοιμάται εδώ, 864 μωρά κοιμούνται στις φυλακές του», ενώ τοιχοκόλλησαν και το εξής: «Ο μεγαλύτερος διώκτης των δημοσιογράφων κοιμάται εδώ».

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι, πάντως, δρακόντεια. Πέρα από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν τοποθετηθεί και φορτηγά, κατά μήκος του ξενοδοχείου, ώστε να μην μπορεί κανείς ούτε να παρκάρει ούτε να σταματήσει εκεί.

https://twitter.com/Nattupparru/status/1194499484723695617?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1194499484723695617&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Ftramp-erntogan-stin-ouasingkton-o-tourkos-proedros-pics-video%2F2914446%2F

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This