Πρόταση Σάντερς για διαγραφή φοιτητικών δανείων ύψους 1,6 τρις δολάρια!

Must Read

Ο Μπέρνι Σάντερς, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής που διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020 παρά τα 77 του χρόνια, παρουσίασε χθες ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη συνολική διαγραφή όλων των φοιτητικών δανείων των Αμερικανών, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή του Βερμόντ, τα φοιτητικά δάνεια που αποτελούν μεγάλη «πληγή» για 45 εκατομμύρια Αμερικανούς, θα  μπορούσαν να πληρωθούν μέσω της επιβολής φόρου στις αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων και παραγώγων. Ο φόρος αυτός θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία.

Αίτημα-έκπληξη από 18 κροίσους!

Την ίδια ώρα, 18 Αμερικανοί «κροίσοι» ζητούν με επιστολή τους σε όλους τους υποψήφιους των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, να στηρίξουν την επιβολή ενός φόρου «μεγάλης περιουσίας» προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανισότητα αλλά και η κλιματική αλλαγή.

Μεταξύ άλλων, την επιστολή υπογράφουν ο συν-ιδρυτής του Facebook, Κρις Χιουζ, οι απόγονοι του Γουολτ Ντίσνεϋ, οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας ξενοδοχείων Hyatt αλλά και ο Τζορτζ Σόρος.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογο αίτημα είχε κάνει στον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος των ΗΠΑ τότε, Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος μνημονεύεται στην τωρινή επιστολή, που τονίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος φορολογείται λιγότερο από τη γραμματέα του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This