Κυριακή 13/6/2021

Οι Ναζί «ανάγκασαν» τη NASA να μετονομάσει ουράνιο σώμα!

Δουλειά δεν έχει η NASA, κάθεται και… μετονομάζει ουράνια αντικείμενα του Ηλιακού μας συστήματος!  

Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό αφιέρωμα στην πιο μακρινή πτήση που διεξήχθη ποτέ από διαστημόπλοιο, ο Αμερικάνικος οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, αποφάσισε να μετονομάσει επίσημα το ουράνιο σώμα Kuiper Belt 2014 MU69 από «Ultima Thule» σε «Arrokoth», όρος που σημαίνει «ουρανός» σε δύο ινδιανικές διαλέκτους και επιλέχθηκε προς τιμήν της κουλτούρας των Ινδιάνων στο Maryland, όπου έχει την έδρα της η αποστολή «New Horizons».

NASA ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΑΖΙ

Ο λόγος που η NASA προέβη σε αυτή τη μετονομασία, ήταν η αποκάλυψη δημοσιογράφου του περιοδικού «Newsweek», ότι τον όρο «Ultima Thule» χρησιμοποιούσαν οι Ναζί, για να περιγράψουν τη… μυθική πατρίδα της Άριας φυλής!

«Το όνομα “Arrokoth” εμπνεύστηκε από το να κοιτάζει κάποιος τον ουρανό και να αναρωτιέται για τα αστέρια και τους κόσμους πέραν του δικού μας», δήλωσε ο Alan Stern, κύριος ερευνητής της New Horizons από το Southwest Research Institute, Boulder, του Κολοράντο. «Αυτή η επιθυμία για μάθηση βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής New Horizons και έχουμε την τιμή να ενωθούμε με την κοινότητα Powhatan και τους ανθρώπους του Maryland σε αυτή την γιορτή της ανακάλυψης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ