Οι Ναζί «ανάγκασαν» τη NASA να μετονομάσει ουράνιο σώμα!

Must Read

Δουλειά δεν έχει η NASA, κάθεται και… μετονομάζει ουράνια αντικείμενα του Ηλιακού μας συστήματος!  

Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό αφιέρωμα στην πιο μακρινή πτήση που διεξήχθη ποτέ από διαστημόπλοιο, ο Αμερικάνικος οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, αποφάσισε να μετονομάσει επίσημα το ουράνιο σώμα Kuiper Belt 2014 MU69 από «Ultima Thule» σε «Arrokoth», όρος που σημαίνει «ουρανός» σε δύο ινδιανικές διαλέκτους και επιλέχθηκε προς τιμήν της κουλτούρας των Ινδιάνων στο Maryland, όπου έχει την έδρα της η αποστολή «New Horizons».

NASA ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΑΖΙ

Ο λόγος που η NASA προέβη σε αυτή τη μετονομασία, ήταν η αποκάλυψη δημοσιογράφου του περιοδικού «Newsweek», ότι τον όρο «Ultima Thule» χρησιμοποιούσαν οι Ναζί, για να περιγράψουν τη… μυθική πατρίδα της Άριας φυλής!

«Το όνομα “Arrokoth” εμπνεύστηκε από το να κοιτάζει κάποιος τον ουρανό και να αναρωτιέται για τα αστέρια και τους κόσμους πέραν του δικού μας», δήλωσε ο Alan Stern, κύριος ερευνητής της New Horizons από το Southwest Research Institute, Boulder, του Κολοράντο. «Αυτή η επιθυμία για μάθηση βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής New Horizons και έχουμε την τιμή να ενωθούμε με την κοινότητα Powhatan και τους ανθρώπους του Maryland σε αυτή την γιορτή της ανακάλυψης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This