Τετάρτη 23/6/2021

Η Saudi Aramco δηλώνει έτοιμη να καλύψει… μόνη της την ζήτηση πετρελαίου

Δεν πτοείται από τις πρόσφατες επιθέσεις στον Κόλπο που έχουν δημιουργήσει διεθνείς ανησυχίες

Οι πρόσφατες επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν έχουν δημιουργήσει φόβους για την ασφάλεια ενός εκ των σημαντικότερων διαύλων για την παγκόσμια ναυτιλία ενώ οδήγησαν σε εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου.

Η Saudi Aramco ανησυχεί για τα πρόσφατα περιστατικά στον Κόλπο, αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της χάρη στην εμπειρία της και τη διαθέσιμη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της.

«Αυτό που συμβαίνει στον Κόλπο είναι σίγουρα μια ανησυχία», δήλωσε ο Αμίν Νασέρ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας, σε συνέντευξή του στο Reuters. «Παράλληλα, περάσαμε και στο παρελθόν μια σειρά από κρίσεις… πάντα καλύπταμε τις δεσμεύσεις προς τους πελάτες μας και έχουμε πράγματι την ευελιξία και τη διαθεσιμότητα του συστήματος σε ό,τι αφορά τη διαθέσιμη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα».

Η Saudi Aramco η οποία είναι η εθνική πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας και μακράν η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο. Παράγει περίπου το 13% του παγκόσμιου πετρελαίου, αλλά οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της ήταν αδιαφανείς εδώ και δεκαετίες.

Το 2020 ή το αργότερο στις αρχές του 2021 αναμένεται η είσοδος του πετρελαϊκού κολοσσού στο χρηματιστήριο, όπως ανέφερε ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ο οποίος κάνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να λάβει αυστηρή στάση απέναντι στο Ιράν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ