Η Saudi Aramco δηλώνει έτοιμη να καλύψει… μόνη της την ζήτηση πετρελαίου

Δεν πτοείται από τις πρόσφατες επιθέσεις στον Κόλπο που έχουν δημιουργήσει διεθνείς ανησυχίες

Must Read

Οι πρόσφατες επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν έχουν δημιουργήσει φόβους για την ασφάλεια ενός εκ των σημαντικότερων διαύλων για την παγκόσμια ναυτιλία ενώ οδήγησαν σε εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου.

Η Saudi Aramco ανησυχεί για τα πρόσφατα περιστατικά στον Κόλπο, αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της χάρη στην εμπειρία της και τη διαθέσιμη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της.

«Αυτό που συμβαίνει στον Κόλπο είναι σίγουρα μια ανησυχία», δήλωσε ο Αμίν Νασέρ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας, σε συνέντευξή του στο Reuters. «Παράλληλα, περάσαμε και στο παρελθόν μια σειρά από κρίσεις… πάντα καλύπταμε τις δεσμεύσεις προς τους πελάτες μας και έχουμε πράγματι την ευελιξία και τη διαθεσιμότητα του συστήματος σε ό,τι αφορά τη διαθέσιμη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα».

Η Saudi Aramco η οποία είναι η εθνική πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας και μακράν η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο. Παράγει περίπου το 13% του παγκόσμιου πετρελαίου, αλλά οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της ήταν αδιαφανείς εδώ και δεκαετίες.

Το 2020 ή το αργότερο στις αρχές του 2021 αναμένεται η είσοδος του πετρελαϊκού κολοσσού στο χρηματιστήριο, όπως ανέφερε ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ο οποίος κάνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να λάβει αυστηρή στάση απέναντι στο Ιράν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This