Σοκ στο Μεξικό: Η ιστορία του μικρού Αϊλάν επαναλαμβάνεται…

Must Read

Νεκροί και αγκαλιασμένοι βρέθηκαν ένας 26χρονος πατέρας με τη μόλις 23 μηνών κόρη του, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε, για να ζητήσουν άσυλο στις Η.Π.Α.

Η φωτογραφία της οικογένειας από το Ελ Σαλβαδόρ στα σύνορα ανάμεσα στην Αμερική και το Μεξικό, ξυπνά μνήμες από τη φωτογραφία του μικρού Αϊλάν Κουρντί από τον Σεπτέμβριο του 2015, που είχε βρεθεί πνιγμένο στις ακτές της Αλικαρνασσού (φωτό κάτω).

 

Τα δύο άψυχα σώματα εντόπισαν στις 24 Ιουνίου. Το μικρό κορίτσι φαίνεται να έχει ακόμη περασμένο γύρω από το λαιμό του πατέρα τουτο χεράκι του.

Ο άνδρας ήταν ο 26χρονος Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ. Το όνομα της κορούλας του ήταν Βαλέρια.

Ο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και η οικογένειά του έφτασαν στο Ματαμόρος, στην πολιτεία Ταμαουλίπας στο Μεξικό, την περασμένη Κυριακή σύμφωνα με την Χούλια Λε Ντουκ, δημοσιογράφο της εφημερίδας La Jornada, με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν άσυλο στην Αμερική. Όταν συνειδητοποίησαν ότι χρειάζονταν αρκετές εβδομάδες για να ξεκινήσει η διαδικασία, ο 26χρονος πατέρας αποφάσισε, να διασχίσει τον ποταμό.

Η δημοσιογράφος μεταξύ άλλων ανέφερε, «Πέρασε πρώτα με το μικρό κορίτσι και την άφησε στην πλευρά των ΗΠΑ. Μετά, γύρισε να πάρει τη γυναίκα του αλλά το παιδί έπεσε ξανά στο νερό ακολουθώντας τον. Όταν πήγε να τη σώσει, το ρεύμα τους παρέσυρε και τους δυο».

Η κυβέρνηση Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ αναγκάζει τους μετανάστες να περιμένουν στην πλευρά του Μεξικού όσο εξετάζονται οι αιτήσεις για άσυλο.

Ο 26χρονος και η κόρη του δεν είναι τα μοναδικά θύματα των όσων γίνονται στα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Μόλις την περασμένη Κυριακή υπήρξαν κι άλλα θύματα δυο μωρά, ένα βρέφος και μια γυναίκα, οι οποίοι πέθαναν από την εξάντληση λόγω της ζέστης στο νότιο Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Η κυβέρνηση του Μεξικού ανέπτυξε περίπου 15.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς στα σύνορα με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ουάσινγκτον για να περιοριστούν οι ροές αιτούντων για άσυλο.

Η φωτογραφία που τράβηξε, η δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ερίκα Μαρνίνεζ το Σαββατοκύριακο στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, η οποία αποτυπώνει δύο γυναίκες κι ένα κοριτσάκι καθώς συλλαμβάνονται από μέλη της Εθνοφρουράς την ώρα που προσπαθούν να περάσουν τον Ρίο Μπράβο, τον ποταμό που αποτελεί το φυσικό σύνορο Μεξικού-Η.Π.Α.

https://twitter.com/AFPMexico/status/1142207079601647617

Πολλοί Μεξικανοί εκτίμησαν ότι αυτή η σύλληψη δείχνει πως η ανάπτυξη στρατιωτικών στα βόρεια σύνορα της χώρας συνιστά ένα «αόρατο τείχος», αναφερόμενοι στην προεκλογική υπόσχεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να οικοδομήσει ένα τείχος μεταξύ των δύο χωρών. Ο Μεξικανός πρόεδρος, όμως, διέψευσε πως έχει δοθεί εντολή να γίνονται συλλήψεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This