Προκήρυξη για 700 προσλήψεις από την Frontex

Must Read

Προκήρυξη για αναζήτηση προσωπικού εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, Frontex, με τις αιτήσεις να διαρκούν έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο που έχει δημοσιεύσει η Frontex κάνει γνωστό ότι για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στη σύσταση υπηρεσίας ένστολων στην Ευρώπη, το μόνιμο σώμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Η εν λόγω υπηρεσία θα απαρτίζεται από αξιωματικούς της Frontex και των κρατών μελών της ΕΕ και θα συνδράμει τα ευρωπαϊκά κράτη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εξωτερικά τους σύνορα.

Τα απαιτούμενα προσόντα

Οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα λάβουν βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών προκειμένου να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη αποστολών σε περιοχές επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2021.

Η Frontex αναζητά υποψήφιους με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου (σε σώματα όπως αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή), σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων με πολιτικά μέσα, σε στρατιωτικές ή αντίστοιχες υπηρεσίες (εν ενεργεία και συνταξιούχους). Κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο (B2).

Στην πρώτη φάση, επιδιώκεται να προσληφθούν περισσότεροι από 700 συνοριοφύλακες και ακτοφύλακες της Frontex. Με βάση την εμπειρία τους, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν συνοριοφύλακες σε τρία επίπεδα: βασικό, ενδιάμεσο ή ανώτερο. Οι περισσότεροι θα φορούν υπηρεσιακή στολή, θα διαθέτουν υπηρεσιακό όπλο και θα εκτελούν καθήκοντα όπως η εξακρίβωση της ταυτότητας και της εθνικότητας ενός ατόμου, η έγκριση ή η άρνηση εισόδου στην ΕΕ και η περιπολία μεταξύ των σημείων συνοριακής διέλευσης.

Διάρκεια εκπαίδευσης και μισθός

Επιπλέον, θα εργάζονται στις περιοχές των επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί επίσης να εργάζονται σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία περί καθεστώτος με την ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, στους επιλεγμένους υποψηφίους θα προσφερθεί πενταετής σύμβαση εργασίας με δοκιμαστική περίοδο εννέα μηνών.

Όλοι οι επιλεγμένοι αξιωματικοί θα λάβουν μέρος σε βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών και θα υποβληθούν σε δοκιμές ετοιμότητας για να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.
Όσοι επιλεγούν θα λάβουν βασικό μισθό και τα επιδόματα που προβλέπονται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπό της FRONTEX και να συμπληρώσουν την αίτηση στο https://microsite.frontex.europa.eu/en/recruitments/RCT-2019-00068.

Το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις έχει ως εξής:
Τον Μάρτιο του 2020 θα γίνει η επιλογή των επιτυχόντων ενώ από τον Μαΐου του ίδιου έτους έως και τον Νοέμβριο επίσης του 2020 θα γίνει η εκπαίδευση τους ενώ τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσουν υπηρεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This