Συμβόλαιο θανάτου από Μαλτέζο επιχειρηματία «έβγαλε από τη μέση» την δημοσιογράφο Ντάφνε Γκαλιζία

Must Read

Τον πλουσιότερο επιχειρηματία της Μάλτας κατονόμασε σε δικαστήριο ως «εγκέφαλο» της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία το 2017 το «βαθύ λαρύγγι του υποκόσμου», εμπλέκοντας και στελέχη της κυβέρνησης.

«Μου είπε: “Θέλω να σκοτώσω την Ντάφνε”» κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη στη Μάλτα για τον επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ ο ταξιτζής Μέλβιν Τέουμα, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο μεσάζων που οργάνωσε τη δολοφονία της δημοσιογράφου.

Ο επιχειρηματίας Γιόργκεν Φένεκ

Ο Τέουμα κατέθεσε ηχογραφημένες συνομιλίες του με τον Φένεκ, που φέρεται ότι επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του. Ο ταξιτζής υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα λίγο προτού το σκάσει από τη χώρα με τη θαλαμηγό του, ήθελε να βγάλει από τη μέση την Γκαλιζία διότι επρόκειτο να δημοσιεύσει ενοχοποιητικό ρεπορτάζ για τον θείο του.

Η δημοσιογράφος Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία

Με 150.000 ευρώ πλήρωσε τους εκτελεστές

Κατέθεσε ότι ο 38χρονος Φένεκ έδωσε την εντολή για τη δολοφονία επικοινωνώντας μαζί του το 2017 και δίνοντάς του 150.000 ευρώ ως πληρωμή για τους εκτελεστές. Πρόσθεσε πως ο ίδιος πλήρωσε τρεις άνδρες του υποκόσμου -οι οποίοι έχουν συλληφθεί- για να σκοτώσουν τη δημοσιογράφο ανατινάζοντας το αυτοκίνητό της.

Αφού συμφώνησε να οργανώσει την εκτέλεση, ο Τέουμα υποστήριξε ότι κλήθηκε στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης του Τζόζεφ Μουσκάτ, όπου τον ξενάγησε ο Κιθ Σέμπρι, προσωπάρχης του πρωθυπουργού. Επειτα του είπαν ότι του δόθηκε μια θέση εργασίας σε υπουργείο και έλαβε επιταγή για τρεις ή τέσσερις μήνες. Εξαιτίας του σκανδάλου, υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη όπως ο Σέμπρι έχουν παραιτηθεί.

Δείτε επίσης: Μάλλον δεν θα ξαναφάτε burger κοτόπουλου αν δείτε πώς το φτιάχνουν (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This