Κάνουν «ένα βήμα πίσω» οι Κινέζοι: Άρουν τους δασμούς για χοιρινό και σόγια από τις ΗΠΑ

Must Read

Κίνηση καλής θέλησης πραγματοποίησε το Πεκίνο στα πλαίσια του εμπορικού πολέμου της Κίνας με τις ΗΠΑ. Σε αυτό το μήκος κύματος, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην άρση των δασμών εισαγωγής για κάποιες ποσότητες σόγιας και χοιρινού από τις ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Η κίνησή τους αυτή βασίζεται σε αιτήματα μεμονωμένων εταιριών για τις εισαγωγές σόγιας και χοιρινού, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας και χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τις ποσότητες. Η Κίνα επέβαλε δασμούς 25% σε αμερικανικούς σπόρους σόγιας και στο χοιρινό τον Ιούλιο του 2018 ως αντίποινα στους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον με απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε επίσης: Ανήγγειλε την παραπομπή του Τραμπ η Νάνσι Πελόζι! – Η αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την ολοκλήρωση της «φάσης 1» ή μιας ενδιάμεσης συμφωνίας με στόχο την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου. Η συμφωνία αναμενόταν αρχικά τον περασμένο μήνα, αλλά οι δύο πλευρές λέγεται ότι συνεχίζουν να επιδιώκουν μια συμφωνία σε βασικά θέματα, όπως ποιοι δασμοί θα καταργηθούν καθώς και η ποσότητα των αμερικανικών αγροτικών προϊόντων που είναι διαθέσιμη η Κίνα να αγοράσει.

Παρά τις θετικές δηλώσεις Τραμπ το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ αμερικανικοί δασμοί που αφορούν κινεζικές εισαγωγές ύψους 156 δισ. δολαρίων. Η άρση από την πλευρά της Κίνας των δασμών σε βασικά αμερικανικά γεωργικά προϊόντα είναι μια ένδειξη της δέσμευσης του Πεκίνου στη συμφωνία, δήλωσε πηγή της βιομηχανίας, που δε θέλησε να κατονομαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This