Μαζική σφαγή «βλέπει» στην ανατολική Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Must Read

Αντηχούν εκκωφαντικά τα τύμπανα του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις σημερινές προειδοποιητικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, που επισήμανε ότι οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, μπορεί να γίνουν στόχος των κυβερνητικών δυνάμεων αν παραχωρηθεί στο Κίεβο ο απόλυτος έλεγχος των συνόρων με τη Ρωσία.

Μιλώντας μια μέρα μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην τετραμερή σύνοδο κορυφής του Παρισιού, ο Ρώσος πρόεδρος ανέσυρε από την μνήμη τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, το 1995, στον πόλεμο της Βοσνίας.

Ο Πούτιν υποστήριξε πως θα πρέπει να χορηγηθεί αμνηστία στους κατοίκους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δύο απ’ τα προπύργια των ανταρτών, πριν από οποιαδήποτε παράδοση.

Δείτε επίσης: Όλη η Αλήθεια για τον Πούτιν 

«Ο νόμος περί αμνηστίας δεν έχει ψηφιστεί, ενώ η ουκρανική πλευρά επιμένει: «Δώστε μας την ευκαιρία να κλείσουμε τα σύνορα χρησιμοποιώντας το στρατό μας». Αλλά μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί μετά…».

«Θα συμβεί μια Σρεμπρένιτσα, τόσο απλά», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στη σφαγή περισσοτέρων από 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και εφήβων από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας.

Στον πόλεμο που μαίνεται από το 2014 στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι και έχει εκτοπιστεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους χθες στο Παρίσι, Πούτιν και Ζελένσκι συμφώνησαν στην ανταλλαγή όλων των εναπομείναντων κρατουμένων του πολέμου. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα για το μελλοντικό καθεστώς της περιοχής παραμένουν αναπάντητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This