Δύο νεκροί στην Ισπανία από θερμοπληξία

Must Read

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη, με νέο περιστατικό να έχει σημειωθεί σήμερα στην Ισπανία σύμφωνα με τις αρχές.

Ένας 17χρονος πέθανε από θερμοπληξία σε ένα χωριό της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο επισήμως θύμα του κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες η Ισπανία και ένας 78χρονος συνταξιούχος που φρόντιζε το περιβόλι του στη Μούρθια και άφησε την τελευταία του πνοή χθες Πέμπτη στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Σύμφωνα με τις αρχές ο νεαρός ζαλίστηκε και βούτηξε στην πισίνα στο χώρο που εργαζόταν, βγαίνοντας από το νερό με έντονους σπασπούς και διακομίσθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της αναμένεται να καταγραφεί σήμερα στη Γαλλία, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 44,1 βαθμών Κελσίου του 2003, που είχε προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας σήμανε κόκκινο συναγερμό για τέσσερις περιφέρειες στα νότια της χώρας, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό, ο δεύτερος πιο επικίνδυνος.

Η κατάσταση είναι ανάλογη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στη Γερμανία, την Τσεχία και την Πολωνία έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί ποτέ το μήνα Ιούνιο ενώ στην Ισπανία, εκατοντάδες πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες στη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει εδώ και 20 χρόνια στην Καταλονία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, για το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών ευθύνονται οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική, οι οποίες δημιουργούνται από το συνδυασμό ενός υψηλού βαρομετρικού πάνω από την κεντρική Ευρώπη και μιας «παγιδευμένης» θύελλας στον Ατλαντικό.

Στην Ελλάδα, σήμερα ο καιρός αναμένεται άστατος το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να υποχωρεί. Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν, από το απόγευμα της Παρασκευής στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη Θράκη, τη δυτική και ανατολική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη βδομάδα αναμένεται νέο κύμα καύσωνα.

Φώτο:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This