Δευτέρα 14/6/2021

Κι άλλη… σφαλιάρα από τις ΗΠΑ στον Ερντογάν! Αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Παρά τις… τρικλοποδιές που προσπάθησαν να βάλουν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, οι οποίοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν να έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το αμερικανικό κογκρέσο το ψήφισε πριν από λίγο.

Έτσι, δόθηκε ένα ακόμη χτύπημα από την Αμερική στην Τουρκία…

Το ψήφισμα κατέθεσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, με την  αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας να υποστηρίζεται επίσης και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε επίσης: Η αμερικανική Βουλή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Πώς αντέδρασαν οι Τούρκοι

Θυμίζουμε, πως πριν από δυο μήνες, τον Οκτώβριο, η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα.

Έναν μήνα μετά, τον Νοέμβριο, μετά τη συνάντηση Τραμπ–Ερντογάν, κατά την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εισήλθε προς ψήφιση και στη Γερουσία. Όμως, την ψήφισή του μπλόκαρε ο έμπιστος του Τραμπ, ο Γερουσιαστής Γκρέιαμ, ο οποίος ήταν ο ένας από τους πέντε Γερουσιαστές που είχε μαζί του ο Τραμπ στη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Δείτε το twitter με την είδηση που ανήρτησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ