«Έξυπνη» επανάσταση από την Google: Θα μεταφράζει 44 γλώσσες σε… πραγματικό χρόνο!

Must Read

Σκέφτεστε να περάσετε τις γιορτές στο εξωτερικό, αλλά δυσκολεύεστε με τις ξένες γλώσσες; Θα θέλατε να στείλετε ευχές μέσω ζωντανής σύνδεσης σε διαδικτυακούς φίλους που μιλούν γλώσσα την οποία δεν γνωρίζετε; Πλέον θα είστε σε θέση να το κάνετε χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς θα έχετε «στο τσεπάκι σας» έναν προσωπικό… διερμηνέα!

Η Google λάνσαρε λειτουργία διερμηνείας για κινητά, η οποία μεταφράζει από 44 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Το μόνο που έχει να κάνει όποιος διαθέτει smartphone στο οποίο είναι ενεργός ο «βοηθός της Google» (Google Assistant), είναι να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Google Interpreter Mode.

Αρκεί, κατόπιν, να ορίσει την αρχική γλώσσα και να ζητήσει από την Google να του μεταφράσει μια άλλη γλώσσα με την εξής φράση: «Hey Google, help me translate Spanish»Γεια σου Google, βοήθησέ με να μεταφράσω στα ισπανικά»).

Στη συνέχεια, όταν ο χρήστης μιλάει στη γλώσσα του, το Google Interpreter θα μεταφράζει αυτόματα στα ισπανικά και θα προφέρει την μεταφρασμένη φράση. Και «αντίστροφα», όταν ο συνομιλητής απαντήσει στα ισπανικά, το Google Interpreter θα μεταφράσει αυτόματα τα λεγόμενά του στη γλώσσα του ιδιοκτήτη του κινητού και θα τα προφέρει!

Πίσω από τη νέα υπηρεσία της Google για smartphones, όπως ανακοίνωσε ο διαδικτυακός κολοσσός, κρύβεται μια πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για το εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματου διερμηνέα, που ήδη εφαρμόζεται από τους φωνητικούς βοηθούς της Google στο σπίτι (Home) για τα έξυπνα ηχεία της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This