Η πρώτη τρανσέξουαλ πάστορας στις ΗΠΑ άρχισε να κηρύσσει τον λόγο του Θεού

Must Read

Προτού κάνει το coming out ως τρανσέξουαλ, η Νικόλ Γκαρσία προσευχόταν καθημερινά στον Θεό ώστε να «διορθώσει» το λάθος Του. Οταν είδε ότι οι προσευχές της δεν εισακούστηκαν, απομακρύνθηκε από την εκκλησία.

(Photo by Cliff Grassmick/Staff Photographer)

Σήμερα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η Γκαρσία γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανσέξουαλ πάστορας της Ευαγγελικής Λουθηριανής Εκκλησίας στην πόλη Μπόλντερ του Κολοράντο. «Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πίστη μου, την αφοσίωσή μου στον Χριστό και στην εκκλησία. Γι’ αυτό έγινα πάστορας. Το γεγονός ότι είμαι τρανς είναι δευτερεύον» δήλωσε η 60χρονη ιερέας στο NBC News.


(Photo by Cliff Grassmick/Staff Photographer)

Η Γκαρσία, η οποία έκανε το πρώτο κήρυγμά της στις αρχές Δεκεμβρίου, είναι η πρώτη τρανσέξουαλ Λατίνα που υπηρετεί ως πάστορας στην Ευαγγελική Λουθηριανή Εκκλησία των 4.000.000 πιστών της Αμερικής, κάτι μη αναμενόμενο για κάποιον που μεγάλωσε στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και είχε απομακρυνθεί από τη θρησκεία επί σχεδόν 20 χρόνια.

Είχε πάρει την κάτω βόλτα

Όταν στην εφηβεία του συνειδητοποίησε ότι είχε γεννηθεί με λάθος φύλο, άρχισε να ντύνεται κρυφά με γυναικεία ρούχα και να προσεύχεται στον Θεό, ώστε να τον απαλλάξει από τα δυσάρεστα συναισθήματα που τον κατέκλυζαν, ώσπου στα 20 του εγκατέλειψε την εκκλησία και πήρε την κάτω βόλτα. Αλκοόλ, ναρκωτικά, σεξ με άνδρες και πάρτι μέχρι πρωίας έγιναν η καθημερινότητά του, ωστόσο κάποια στιγμή αποφάσισε να «διορθώσει» τη ζωή του και να παντρευτεί μια γυναίκα.

Ο γάμος, όπως ήταν φυσικό, ναυάγησε οκτώ χρόνια αργότερα και τότε αποφάσισε να αντικρίσει κατάματα το πρόβλημά του. Ξεκίνησε τη διαδικασία μετάβασης στο γυναικείο φύλο το 2003 και λίγο καιρό αργότερα επέστρεψε στους κόλπους της εκκλησίας.

Δείτε επίσης: Υπάλληλοι της Disneyland με μισθούς πείνας ζουν στα αυτοκίνητά τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This