Γαλλία: «Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα οι πυροβολισμοί στο τζαμί»

Ο δράστης αυτοκτόνησε λίγη ώρα αργότερα

Must Read

Στην απόρριψη του σεναρίου της «επίθεσης» ως εξήγηση για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Πέμπτη, μπροστά από το τζαμί της Βρέστης (δυτική Γαλλία) και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο άνθρωποι, ο ένας από τους οποίους ήταν ο ιμάμης του τζαμιού, προχώρησε η γαλλική δικαιοσύνη.

«Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής δεν επιτρέπουν να θεωρηθεί πως πρόκειται για επίθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας της Βρέστης Ζαν-Φιλίπ Ρεκαπέ, υπογραμμίζοντας εξάλλου πως δεν έχει αναλάβει δράση η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο δράστης των πυροβολισμών βρέθηκε νεκρός όχι μακριά από το αυτοκίνητό του καθώς είχε αυτοκτονήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Είναι γνωστός στην αστυνομία

Ο δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, άφησε γραπτά κείμενα κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. Είχε επίσης αναρτήσει μια φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι άγνωστος στις αστυνομικές υπηρεσίες, δεν έχει φάκελο και δεν είναι γνωστό να ανήκει σε κάποια κίνηση της άκρας δεξιάς», διευκρίνισε η αστυνομική πηγή.

Ο ιμάμης δέχθηκε τέσσερις σφαίρες, δύο στην κοιλιά και δύο στις γάμπες, και ο πιστός που τραυματίσθηκε δέχθηκε δύο σφαίρες στις γάμπες, όμως «η ζωή τους δεν κινδυνεύει», είχε ανακοινώσει το CFCM.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This