Τρίτη 11/5/2021

Ανησυχία στις ΗΠΑ για το κρυπτονόμισμα της Facebook

Ανησυχία εκφράζει η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed) για το κρυπτονόμισμα Libra, που σχεδιάζει να λανσάρει το 2020 η Facebook.

«Μια σημαντική ανησυχία που αφορά το σχέδιο Libra της Facebook είναι η πιθανότητα ένα σύστημα πληρωμών να υιοθετηθεί σε παγκόσμια κλίμακα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επιβληθεί ως παγκόσμιο νόμισμα» δήλωσε η Λέιλ Μπρέιναρντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, προσθέτοντας ότι η ιδέα της Facebook να καταστήσει το Libra ένα stablecoin -ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με κεφάλαια τα οποία τυγχάνουν κρατικής στήριξης ή άλλα υγιή περιουσιακά στοιχεία, με στόχο να αποφευχθούν οι δραματικές διακυμάνσεις των παραδοσιακών κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, δεν έχει ακόμα αποδειχθεί ασφαλής, ενώ παραμένουν ασαφή τα δικαιώματα για τους καταναλωτές. «Χωρίς τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, τα δίκτυα των stablecoin σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές» σύμφωνα με την αξιωματούχο.

Δείτε επίσης: Η φούσκα της δεκαετίας: «Κάλπικο» το βουλγάρικο κρυπτονόμισμα – Εξαφανισμένη με 4 δισ. στις τσέπες της η επικεφαλής της εταιρείας!

Τα σχόλια της Μπρέιναρντ υποδηλώνουν ότι το σχέδιο της Facebook για το Libra δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει επαρκή στήριξη μεταξύ των βασικών ρυθμιστικών φορέων, ενώ σύμφωνα με την ίδια τα κρυπτονομίσματα έχουν να ξεπεράσουν ακόμα κάποια εμπόδια προκειμένου να θεωρηθούν ασφαλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ