Αναγκάζουν μπαλαρίνες  να γίνονται «φουγάρα» ώστε να ελέγχουν το βάρος τους

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει στην Αυστρία οι αν μη τι άλλο ανεύθυνες οδηγίες που έδιναν οι υπεύθυνοι της ακαδημίας μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιένης στις νεαρές μαθήτριες και μαθητές, προκειμένου να ελέγχουν το βάρος τους. Όπως αποκαλύπτει έρευνα, τους ενθάρρυναν να αρχίσουν το κάπνισμα, ενώ τους υπέβαλλαν σε σκληρό πρόγραμμα προπόνησης, εκπαίδευσης και παραστάσεων.

Η Σουζάν Ρέιντλ-Κράουσκοφ, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες, δήλωσε ότι οι δάσκαλοι τους φώναζαν με το μικρό τους όνομα και με το… νούμερο των ρούχων τους.

«Είναι σαφές ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν προστατεύονται επαρκώς από τις διακρίσεις, την παραμέληση και τις επιπτώσεις στην υγεία τους» αναφέρει η έκθεση. Προσθέτει ακόμα ότι η επιβάρυνση από την εκγύμναση των χορευτών ήταν ανεξέλεγκτη και «έθετε σε κίνδυνο τη φυσική τους κατάσταση».

Η Κρατική Όπερα της Βιένης διευκρίνισε ότι έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των παραστάσεων των μαθητών και δεσμεύτηκε να μελετήσει την έκθεση προτού δώσει την πλήρη απάντησή της. Ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε την επείγουσα λήψη μέτρων για την επίλυση του ζητήματος.

Η ακαδημία, η οποία συστάθηκε το 1771, είναι μία από τις σημαντικότερες σχολές μπαλέτου της Ευρώπης. Πολλοί από τους αποφοίτους της ανήκουν σήμερα σε οργανισμούς όπως το London’s Royal Βallet και το New York’s American Ballet Theatre.

Δείτε επίσης: Πέτυχε κέντρο στον αγώνα «ανθρωπιάς» κι έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει άντρα στα βελάκια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This