Πέμπτη 13/5/2021

Τα γουρούνια νίκησαν την Amazon! Ο Τζεφ Μπέζος «εκθρονίστηκε» από Κινέζο χοιροτρόφο

Όπως προκύπτει από τον κατάλογο Bloomberg Billionaires Index με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, η περιουσία Κινέζου χοιροτρόφου αυξήθηκε περισσότερο μέσα στο 2019 από εκείνη του Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Η καθαρή περιουσία του Τσιν Γινγκλίν, προέδρου της κινεζικής χοιροτροφικής επιχείρησης Muyuan Foodstuff Co., ανήλθε σε αστρονομικά επίπεδα μέσα στο 2019, σημειώνοντας αύξηση πάνω από τα 6,6 δισ. δολάρια στις αρχές του έτους, φτάνοντας στα 8,56 δισ. σήμερα. H αύξηση αυτή ξεπερνά το 341%, σύμφωνα με τον Bloomberg Index!

Η έλλειψη χοιρινού κρέατος σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της επιδημίας αφρικανικής πανώλης στα κινεζικά χοιροστάσια -που έχασαν το ένα τρίτο της παραγωγής τους και οδήγησαν σε αύξηση της τιμής του κρέατος κατά 50%-, επέτρεψε στον Τσιν Γινγκλίν να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων του, ιδίως στο δεύτερο μισό του έτους.

Διπλασιάστηκε η περιουσία του σε ένα έτος

Δεν είναι, όμως, ο μόνος δισεκατομμυριούχος που πλούτισε χάρη στην αύξηση της τιμής του χοιρινού μέσα στο 2019. Και ο Λιού Γιονγκχάο, ιδιοκτήτης της New Hope Group, ηγετικής εταιρίας στον τομέα της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος στον κόσμο, είδε την περιουσία του να διπλασιάζεται σχεδόν μέσα στο τρέχον έτος, στα 11 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Βέβαια, την τύχη των δύο αυτών χοιροτρόφων δεν είχαν όλοι οι υπόλοιποι Κινέζοι μεγιστάνες, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο κατάλογο, οι συνολικές περιουσίες των δισεκατομμυριούχων στη χώρα αυξήθηκαν με ρυθμό μόλις 15%, έναντι των Αμερικανών και Γάλλων αντίστοιχων πλούσιων, των οποίων η καθαρή περιουσία αυξήθηκε κατά 35% και 17%, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Επενδύσεις στην Αλικαρνασσό εξετάζει ο Μπέζος

Οι δισεκατομμυριούχοι που επλήγησαν περισσότερο κατά το 2019, με βάση τα ίδια στοιχεία, είναι εκείνοι με έδρα το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι είδαν τη συνολική περιουσία τους να υποχωρεί κατά 11 δισ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας των ταραχών που επικρατούν εκεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ