Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

«Σφάζονται» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για τις τεχνικές… λεπτομέρειες της παραπομπής Τραμπ

Σε σύγκρουση κοινοβουλευτικών «γιγάντων» του διθάλαμου νομοθετικού Σώματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξελίσσεται η υπόθεση της διεξαγωγής της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, καθώς η ισχυρή γυναίκα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Άνω Βουλής (Γερουσία), Μιτς Μακόνελ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αφορμή τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά να διεξαχθεί άμεσα η δίκη του, σχολιάζοντας τη δήλωση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ότι δεν θα προχωρήσει στην επίδοση του κατηγορητηρίου εις βάρος του στη Γερουσία πριν ενημερωθεί για το πώς οι Ρεπουμπλικάνοι εννοούν να διεξαγάγουν τη διαδικασία. «Λοιπόν, αφού οι Δημοκρατικοί δεν μου έδωσαν καμία τήρηση της ορθής νομικής διαδικασίας στη Βουλή, ούτε δικηγόρους, ούτε μάρτυρες, ούτε τίποτα, τώρα θέλουν να υπαγορεύσουν στη Γερουσία πώς θα κάνει τη δίκη» υποστήριξε ο Τραμπ μέσω twitter. «Θέλω να γίνει η δίκη άμεσα!» πρόσθεσε, μία ημέρα μετά την έγκριση του κατηγορητηρίου εις βάρος του από τη Βουλή.

Δείτε επίσης: Θα τολμήσει ο Τραμπ να υπογράψει την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ;

Οι εξελίξεις μεταξύ Πελόζι και Μακόνελ, πάντως, θυμίζουν παρτίδα σκάκι μεταξύ έμπειρων σκακιστών. Οι Δημοκρατικοί ασκούν πιέσεις στην υπό ρεπουμπλικανικό έλεγχο Γερουσία, αξιώνοντας να κληθούν να καταθέσουν κορυφαία νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ στη δίκη του, μεταξύ άλλων ο Μικ Μαλβέινι, υπηρεσιακός γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας, και ο Τζον Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την πλευρά τους, δεν φαίνεται να συναινούν σε αυτό, με τον Μακόνελ να κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους του πως άγονται και φέρονται από «πρόσκαιρα πάθη» και «κομματικές» σκοπιμότητες.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας εκτίμησε (με σχετική σιγουριά) πως δεν αναμένεται η Γερουσία να κρίνει ένοχο τον Τραμπ, όμως πέραν τούτου οι Δημοκρατικοί δεν δικαιούνται να κάνουν υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η δίκη. «Η ψηφοφορία της Βουλής δεν αντανακλά τι αποδείχθηκε. Αντανακλά μόνο το πώς αισθάνονται οι Δημοκρατικοί για τον πρόεδρο. Η Γερουσία πρέπει να το διορθώσει αυτό» είπε ο Μακόνελ από το βήμα στα μέλη του Σώματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ