Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 100 άτομα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Must Read

Υπό κράτηση έθεσε η τουρκική αστυνομία 100 ανθρώπους, που θεωρεί ύποπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, μετά από επιδρομές που πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δύο μήνες μετά τον φόνο του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας συγκέντρωσε πληροφορίες και πραγματοποίησε τις επιχειρήσεις στις κεντρικές επαρχίες της Άγκυρας, της Καισάρειας και των Αδάνων, καθώς και στην επαρχία Μπατμάν στα νοτιοανατολικά.

Περίπου 400 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση στην Μπατμάν που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 5 π.μ. (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) και έθεσαν υπό κράτηση 22 ανθρώπους σε επιδρομές που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα σε διάφορες διευθύνσεις, ενώ κατέσχεσαν επίσης όπλα, πυρομαχικά και έγγραφα, μετέδωσε το Ανατολή.

Δείτε επίσης: Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου! Έμμεσες απειλές των Τούρκων πως θα μας κάνουν Συρία…

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 30 ιρακινοί πολίτες, δύο Σύροι και ένας Μαροκινός τέθηκαν υπό κράτηση στην Άγκυρα. Εννέα ιρακινοί πολίτες που είχαν δράσει στη Συρία και το Ιράκ τέθηκαν υπό κράτηση στην Καισάρεια, ενώ τέσσερις Σύροι και δύο Ιρακινοί τέθηκαν υπό κράτηση στα Άδανα, μετέδωσε το πρακτορείο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε προκειμένου να συλληφθούν 50 αλλοδαποί κάτοικοι της Τουρκίας, με την κατηγορία των σχέσεων με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τελικά οι συλληφθέντες έφθασαν τους 100.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε στις 27 Οκτωβρίου πως ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Δύο ημέρες αργότερα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις με στόχο τους εορτασμούς της Ημέρας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα στείλει μέχρι το τέλος του χρόνου πίσω στις πατρίδες τους τους περισσότερους από τους ανθρώπους που κρατεί ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This