Θρίλερ και μυστήρια με τον ρωσικό πύραυλο που έπεσε στα κατεχόμενα (video)

Must Read

Ρωσικής καταγωγής πύραυλος S-200 ήταν το ιπτάμενο αντικείμενο, που έπεσε τη νύκτα στην (κατεχόμενη) βόρεια Κύπρο και προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις, όπως επιβεβαίωσαν οι Τουρκοκύπριοι πριν από λίγο.

Το «υπουργικό συμβούλιο» της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους σημειώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, με τον Ερσίν Τατάρ να επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν τοξικά αέρια ή χημικές ουσίες, ως αποτέλεσμα της έκρηξης του πυραύλου.

Ο Τατάρ χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα, ενώ από την πλευρά του, ο «αντιπρόεδρος» και «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, μίλησε για ένα σοβαρό περιστατικό, το οποίο ωστόσο δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Όπως ανέφερε ο Τατάρ, λεπτομέρειες και φωτογραφίες από τον πύραυλο στάλθηκαν και στην Άγκυρα για εξετάσεις.

Ο Οζερσάι σημείωσε ότι η πτώση ήταν αποτέλεσμα των επιδρομών μεταξύ Ισραήλ και Συρίας και χαρακτήρισε, επίσης, το περιστατικό ως ατύχημα.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας, αφού έχασε τον στόχο του», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια άποψη ειχε εκφράσει νωρίτερα και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς, κάνοντας λόγο για αντιαεροπορικό πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Συρία, και συγκεκριμένα την περιοχή Χομς.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, o κ. Πενταράς σημείωσε ότι την ώρα εκείνη το Ισραηλ πραγματοποιούσε  αεροπορικές επιχειρήσεις σε βάρος της Συρίας, με αποτέλεσμα η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας να δραστηριοποιηθεί.

«Κατά πάσα πιθανότητα είτε από κάποιο κατασκευαστικό λάθος του πυραύλου είτε από τα ηλεκτρονικά αντίμετρα που δημιουργούνται από τον επιτιθέμενο, ο πύραυλος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στον Πενταδάκτυλο», σημείωσε.

Ο ίδιος ενίσχυσε την άποψή του, λέγοντας ότι μόνο η εμβέλεια ενός πυραύλου S200 θα μπορούσε να φτάσει την Κύπρο, καθώς είναι ένας παλαιάς κατασκευής πύραυλος, της δεκαετίας του ’60, κάτι το οποίο ενισχύει τα επιχειρήματα ότι μπορεί να υπήρχαν κατασκευαστικά λάθη ή και ελαττωματικά εξαρτήματα.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη θέση «Βουνό» στον Πενταδάκτυλο, 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας, και συγκλόνισαν όχι μόνο τα κατεχόμενα, αλλά και τη Λευκωσία και τη Λάρνακα.

Συντρίμμια εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιοχές (Βουνό και Κουτσοβέντης) των Κατεχόμενων, τα οποία φέρουν ρωσικές επιγραφές και γράμματα, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για ρωσικά αντιαεροπορικά βλήματα. Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Κύπρου, εκτός από την Εθνική Φρουρά!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Μπαϊράκ» πρόκειται για πληροφόρηση από την «γενική διεύθυνση αστυνομίας», σύμφωνα με την οποία δύο κομμάτια εντοπίστηκαν στον Κορνόκηπο, δύο στο Βουνό τα οποία ανήκουν στο κύριο μέρος του πυραύλου και ένα σε αυλή σπιτιού στο Δίκωμο.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα κοντά στα χωριά Βουνό και Δίκωμο έχει αποκλειστεί.

Το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως στην παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

Η εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της ότι, σύμφωνα με είδηση του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, ισραηλινά μαχητικά άνοιξαν πυρ με πυραύλους εναντίον στόχων του συριακού στρατού κοντά στις πόλεις Δαμασκό και Χομς. Το συριακό Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισαν επίθεση μέσω του λιβανέζικου εναέριου χώρου. Γράφει, επίσης, ότι εξαιτίας της επίθεσης των Ισραηλινών ένα μωρό πέθανε στην πόλη Σαχναγιά στη νότια Συρία, ενώ έχουν τραυματιστεί και πολλοί πολίτες. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι δεν κάνουν σχόλια για τέτοιου είδους γεγονότα.

https://www.instagram.com/p/BzWc7mPHfm0/?utm_source=ig_web_copy_link

Τι λέει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αναφέρει ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αξιολογούν διαρκώς όλες τις σχετικές πληροφορίες και πως είναι σε επαφή με τις αρχές γειτονικών και άλλων φιλικών χωρών, με στόχο τη συλλογή περαιτέρω στοιχείων και πληροφοριών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αξιολογούν διαρκώς όλες τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με το ιπτάμενο αντικείμενο που φαίνεται πως εξερράγη λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα πάνω από το κατεχόμενο από την Τουρκία έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συντρίμμια του οποίου κατέπεσαν στην περιοχή του χωριού Βουνό.

Οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις Αρχές γειτονικών και άλλων φιλικών χωρών, με στόχο τη συλλογή περαιτέρω στοιχείων και πληροφοριών.

Στο παρόν στάδιο δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό.

Τι έλεγε το πρωί ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Το πρωί, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκρηξη, στη μία τα ξημερώματα, λαμβάνουν πολλές πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, όχι μόνο η Εθνική Φρουρά.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Να υπάρξει κατάληξη και μετά θα ενημερώσουμε τον κόσμο, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανησυχία. Φαίνεται ότι η έκρηξη είναι στην Λευκωσία, αλλά πληροφορίες λένε για μια λάμψη, η οποία ήταν κατά μήκος της γραμμής από την περιοχή Παραλιμνίου. Ωστόσο, δεν υπήρξαν πληροφορίες για εκρήξεις στην περιοχή».

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως «δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο και διασταυρώνουμε όλες τις πληροφορίες. Μπορώ να σας πω ότι είναι ένα πιθανό σενάριο.

«Από την άλλη καλύτερα να περιμένουμε για να έχουμε την πραγματική αιτία, έτσι ώστε να βγουν τα συμπεράσματα και αν χρειαστούν οποιεσδήποτε ενέργειες να τις κάνουμε»,

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου είναι σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη από την πρώτη στιγμή, αλλά είπε πως επικρατούσε και σε εκείνους ασάφεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This