Κινέζος ερευνητής καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για γενετικά τροποποιημένα βρέφη!

Must Read

Ο Κινέζος ερευνητής που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σκάνδαλο πέρσι, όταν ανακοίνωσε πως κατάφερε να έρθουν στον κόσμο τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα βρέφη, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και του επιδικάστηκε πρόστιμο 3.000.000 γουάν (περίπου 384.000 ευρώ).

Ο Χε Τζιανκούι ανακοίνωσε, το Νοέμβριο του 2018, ότι κατάφερε να έρθουν στον κόσμο δίδυμα κορίτσια με τροποποιημένο DNA, το οποίο τα καθιστούσε απρόσβλητα από το AIDS, ενώ ο πατέρας τους ήταν φορέας του HIV.

Οι κινεζικές Αρχές, που κατηγορήθηκαν τότε για υπερβολική χαλαρότητα απέναντι σε τέτοιου είδους επιστημονική δραστηριότητα, έδωσαν εντολή να τερματιστεί αμέσως οποιαδήποτε ανάλογη έρευνα και ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να διεξαχθεί αστυνομική έρευνα.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρή έκρηξη σε φεστιβάλ στην Ισπανία με τουλάχιστον 14 τραυματίες, οι 3 σοβαρά (video)

Ο Χε καταδικάστηκε τη Δευτέρα 30/12 από δικαστήριο της Σενζέν, της μητρόπολης της νότιας Κίνας όπου έκανε την έρευνά του, διότι «προχώρησε παράνομα στη γενετική τροποποίηση εμβρύων προς αναπαραγωγή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This