Διέκοψαν οι 28 το… παζάρι και μαζεύονται πάλι αύριο το μεσημέρι

Must Read

Τη διακοπή της Συνόδου Κορυφής μέχρι αύριο στις 12 ώρα Ελλάδας ανακοίνωσε μέσω Twitter o Πρέμπεν Αμάν, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ο Ντόναλντ Τουσκ διέκοψε τη συνεδρίαση και συγκαλεί νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο στις 11», ανέφερε το tweet.

Δύο διπλωμάτες δήλωσαν ότι οι ηγέτες της ΕΕ πλησιάζουν σε συμφωνία για να διορίσουν τον σοσιαλιστή Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και την κεντροδεξιά Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι βέβαια που φαίνεται ότι κόλλησε με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος για να πειστούν όσοι διαφωνούν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αναγκάστηκε χθες το βράδυ να διακόψει τη σύνοδο κορυφής, αντιλαμβανόμενος ότι δεν θα υπήρχε κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες παρέμεναν διχασμένοι και η όλη υπόθεση παρέπεμπε στον «Γόρδιο δεσμό»

Ο πρόεδρος Τουσκ και αρκετοί ηγέτες του μπλοκ – ανάμεσα τους και ο Αλέξης Τσίπρας – έχουν προτείνει για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ολλανδό σοσιαλιστή Φρανς Τίμερμανς. Ωστόσο, ένας αριθμός ευρωπαίων ηγετών θεωρεί τον Τίμερμανς «πολύ αριστερό» και θα προτιμούσαν κάποιο από την κεντροδεξιά παράταξη, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Politico, οι πρωινές διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς και όλα δείχνουν πως θα συνεχιστούν για αρκετές ώρες ακόμα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο νωρίτερα τόνισε πως «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία», αν και άλλοι διπλωμάτες ισχυρίζονταν ότι είναι θέμα χρόνου η συμφωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This