19-9-2020

Στην Ανταρκτική σας περιμένει η… δουλειά των ονείρων σας! (video)

Εργάτες, τεχνικούς και επιστήμονες ζητά το Australian Antarctic Program, προκειμένου να καλύψει 150 νέες θέσεις εργασίας με παχυλούς μισθούς στην… Ανταρκτική!

Στην περίπτωση που αντέχετε στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και επιθυμείτε αξιολογότατες οικονομικές απολαβές, μπορείτε να απευθυνθείτε στο jobs.antarctica.gov.au, προκειμένου να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για κάποια από τις 150 θέσεις εργασίας που η Αυστραλιανή κυβέρνηση ενδιαφέρεται να καλύψει άμεσα, φυσικά, με το αζημίωτο.

Ανάμεσα στα περιζήτητα επαγγέλματα, είναι αυτά του σεφ, του γιατρού και του καπετάνιου… φουσκωτής βάρκας, ενώ υδραυλικοί, ψυκτικοί και ξυλουργοί θα αμείβονται με μηνιάτικο 46.000 δολάρια, για δώδεκα μήνες, παίρνοντας στο τέλος του έτους και ένα αξιοσημείωτο μπόνους επιπλέον 42.000 δολαρίων.

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Αντίστοιχο μπόνους θα λάβουν και οι γιατροί του σταθμού, των οποίων ο μηνιαίος μισθός θα ανέρχεται στα 139.000 δολάρια! Ανάμεσα στις θέσεις εργασίας, συναντάμε ακόμα IT, μηχανικούς και υπεύθυνους logistics, με τους σιδηρουργούς και τους ειδικούς στα σκυροδέματα να κρίνονται επίσης απαραίτητοι.

Εννοίται πως, η στέγη και η διατροφή θα παρέχεται σε όλους δωρεάν.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους με ταλέντο για να αναλάβουν αυτές τις δουλειές σε μία μικρή και απομονωμένη κοινότητα», εξηγεί το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από αξιολόγηση για τις δεξιότητες και την εμπειρία τους. Οι συμβάσεις δεν είναι υποχρεωτικά ετήσιες και όποιος γίνει δεκτός μπορεί να δουλέψει από 4 έως και 15 μήνες.

Η αυστραλιανή βάση στην Ανταρκτική έχει τέσσερις σταθμούς: τους Casey, Davis and Mawson στα ηπειρωτικά και έναν ακόμα στη νήσο Macquarie. Τα καλοκαίρια, σε κάθε σταθμό ζουν έως και 100 άτομα, αλλά το χειμώνα ο πληθυσμός πέφτει στους 20.

Όπως σημειώνεται: «Στην κοινότητα ο ένας εξαρτάται από τον άλλον για την ασφάλειά του και τη διατήρηση της λειτουργίας του σταθμού».

Για όποιον ενδιαφέρεται, πάντως, οι αιτήσεις «κλείνουν» στις 23 Ιανουαρίου του 2020:

Διαβάστε επίσης: Εκατοντάδες γάτες δίνουν παρηγοριά στους βομβαρδισμένους Σύριους!

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ