Τούρκος αντιπρόεδρος: «Αν υποχωρήσει ο Χάφταρ, ίσως και να μη στείλουμε στρατό στη Λιβύη»

Must Read

«Χάρη» με ανταλλάγματα σκέφτεται να κάνει η Τουρκία στον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, αφού όπως δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, η κυβέρνηση της χώρας του πιθανώς να μη στείλει στρατιώτες στη Λιβύη αν οι δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατάρχη σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στην Τρίπολη και οπισθοχωρήσουν.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειάς του το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει την Πέμπτη και να ψηφίσει νομοσχέδιο που προβλέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη έπειτα από τη στρατιωτική βοήθεια που ζήτησε από την Άγκυρα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης στο πλαίσιο μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.

«Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο…μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική στάση και να πουν οκ, αποσυρόμαστε, σταματάμε τις επιθέσεις», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο Φουάτ Οκτάι.

«Τότε, γιατί να πάμε εκεί;»

Όπως είπε ακόμη ο ίδιος, η Άγκυρα ήλπιζε ότι το τουρκικό νομοσχέδιο θα έστελνε ένα μήνυμα αποτροπής στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Η Τουρκία έχει ήδη προμηθεύσει με στρατιωτικό εξοπλισμό την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) παρά το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ που έχει δει το Reuters, και έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν λάβει υποστήριξη από τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

«Δεν θα πετύχει σχέδιο που να αποκλείει την Τουρκία»

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, o Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε λόγο για παιχνίδια εναντίον της χώρας του και διεμήνυσε ότι δεν θα επιτύχει κανένα σχέδιο που να αποκλείει την Τουρκία.

«Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε» είπε την Πρωτοχρονιά ο Οκτάι, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ.

Κάνοντας μάλιστα μια έμμεση αναφορά στον EastMed, ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Άγκυρα διέλυσε το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Όποιος και να συμμετέχει, κανένα σχέδιο στην περιοχή που αποκλείει την Τουρκία δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας», δήλωσε…

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, και ο ίδιος ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε της πρόσφατης συμφωνίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) της Τρίπολης, εξηγώντας ότι η συμφωνία αυτή συνέβαλε στο «ολικό πάγωμα» των σχεδίων αποκλεισμού της Άγκυρας από την περιοχή της Μεσογείου.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This